Уже друге заняття за проєктом "Поруч" відбулося в Ужгороді

Опубліковано: Червень 17, 2022

Уже друге заняття за проєктом
Ужгород долучився до спільного проєкту Міністерства освіти і науки України та ЮНІСЕФ – «Поруч», що має на меті забезпечити психосоціальну допомогу дітям та молоді, які постраждали від війни.
Сьогодні в рамках проєкту з чотирма десятками дітей і підлітків із вимушених переселенців – від 6 до 16 років – провели ігрові заняття на спортивному майданчику біля Ужгородської ЗОШ №12.
Перед початком із вітальним словом виступили заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай, голова Закарпатської асоціації футболу (ЗАФ) Іван Дуран, член виконкому ЗАФ Степан Селменський. Дітям розповіли історію закарпатського футболу, наголосили на важливості дотримання здорового способу життя.
Заступник міського голови Василь Гомонай подякував організаторам за роботу з дітьми, старання хоч на трохи відволікти їх у непростий час, подякував молоді за те, що долучаються до корисних ініціатив, зазначив, що місцева влада в міру можливості намагалася робити все, аби займатися спортом було комфортніше, прикладом чого є будівництво сучасних спортивних майданчиків, як цей, на якому відбувається дійство.
Після запальної руханки психолог, медик і футбольний тренер спілкувалися з дітьми, яких розподілили на три локації: «Територія безпеки», «Здоров’я і безпека», «Спортивна».
В Ужгороді таку зустріч проводять уже вдруге, залучені до проєкту й інші населені пункти області. Загалом протягом літа у Закарпатській області заплановано 120 сесій у місцях, де проживає найбільша кількість внутрішньо переміщених дітей.
Долучити дітей до проєкту можна за номерами:
– м. Ужгород – Пензова Анастасія Миколаївна – +380502529248;
– м. Мукачево – Наскалов Віктор Борисович – +380502676099;
– м. Хуст – Буковецький Ромео Йосипович – +380674929716.