Уже вп'яте в Ужгороді - фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!»

Опубліковано: Квітень 18, 2019

Уже вп'яте в Ужгороді - фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!»

Традиційне писанкове містечко розгорнули сьогодні на площі Народній в Ужгороді – напередодні великодніх свят стартував п’ятий обласний фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!»

На головній площі краю мешканці всіх куточків Закарпаття представили 55 тематичних композицій, у яких передали великодні традиції кожного району від давнини до сьогодення.

До створення писанкового містечка, деревцят, на кожному з яких кілька сотень головних атрибутів Великодня, долучилися всі школи та садочки області, заклади професійно-технічної освіти.

Кращі роботи члени журі визначили у трьох номінаціях: «пасхальне дерево», «сюжетна тематична композиція» та «великодній рушник». Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль та в.о. голови Закарпатської облради Йосип Борто вручили переможцям відзнаки. Зокрема, почесною грамотою за креативність у розкритті теми п’ятого обласного фестивалю-конкурсу «Воскресни, писанко!» нагородили й управління освіти Ужгородської міської ради.

Окрім виставки композицій, серед яких зобразили і гуцульське село з хатками напередодні Христового Воскресіння, на площі Народній учасники фестивалю проводять численні майстер-класи. Тут можна навчитися робити писанки в різних техніках, зокрема шкрябанки, зернівки, прикрашені квілінгом, декупажем, бісером тощо.

Відвідати великоднє містечко з писанковими деревами та різноманітними композиціями ужгородці та гості міста зможуть до 7 травня.