Ужгородський міський голова зустрівся з першим секретарем Посольства Японії в Україні Ацуші Вакуі

Опубліковано: Листопад 28, 2018

Ужгородський міський голова зустрівся з першим секретарем Посольства Японії в Україні Ацуші Вакуі

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні з першим секретарем Посольства Японії в Україні Ацуші Вакуі, який приїхав для ознайомлення з бізнес-середовищем обласного центру Закарпаття.
Ацуші Вакуі розповів, що напередодні відвідав підприємства «Джейбіл» і «Ядзакі», поділився думками стосовно розвитку бізнес-проектів. Під час зустрічі обговорили також сучасні технології переробки сміття в Японії, гість запевнив у підтримці та поширенні цього позитивного досвіду для Ужгорода. Варто зазначити, що проекти з переробки твердих побутових відходів японці вже реалізують у таких українських містах, як Дніпро та Харків.
Як відомо, 2017 рік був роком Японії в Україні. Богдан Андріїв розповів гостю, що у рамках відзначення Року Японії в Україні разом із заступником голови місії, міністром-радником Посольства Японії в Україні Мічіо Харада висадили в Ужгороді на проспекті Свободи сакури. Дерева добре прижилися тут, цього року вже гарно цвіли. Тож Богдан Євстафійович запросив Ацуші Вакуі відвідати Ужгород наступної весни, у період цвітіння сакури, яка є туристичною родзинкою нашого міста.
Заступник міського голови Олександр Білак, присутній на зустрічі, розповів гостю і про розвиток туристичної галузі у місті.