Ужгородців турбує тепло в оселях і матеріальна допомога

Опубліковано: Листопад 06, 2012

На прийом до міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова надійшло 38 заяв від громадян. Зверталися мешканці міста з надією вирішити вже наболілі питання, котрі подекуди потребують екстреного реагування. Зважаючи на те, що зима вже не за горами, багато звернень стосувалися саме отримання субсидій мешканцями багатоповерхівок. З проханням прискорити вирішення цього питання звернувся і громадянин, який є ветераном Великої вітчизняної війни. Міський голова Віктор Володимирович пообіцяв чоловікові взяти на контроль питання з теплопостачанням його квартири.

Не меншої популярності зазнала і комунальна сфера. Багато скарг надійшло від громадян з приводу поламаних кришок на люках, які перебувають на утриманні галузевих структур. Зокрема у зверненнях йшлося про розбитий люк на вул. Швабській, що перебуває на утриманні «Утел»у, про відкритий люк на розі вул. Анкудінова і вул. Будитетів, який відноситься до ПАТ «Закарпатгаз». За словами Віктора Погорєлова, міська влада до таких питань ставиться доволі жорстко і вимагає від відомств провести інвентаризацію і привести ці люки до належного стану.
Крім того Віктор Володимирович ознайомився з такими питаннями, як протікання даху, козирків (піддашшя), ремонт під’їзду і недотримання громадського порядку. Громадянка К., котра проживає у багатоповерхівці, що на пл. Б. Хмельницького звернулася з приводу отримання дозволу на реконструкцію балкону і з проханням вирішити питання із ремонтом водостічної труби, яка затоплює її кухню. Міський голова повідомив жінці, що для того, аби реконструювати балкон, вона повинна спочатку подати заяву, на основі якої міська рада зможе видати їй дозвіл, а з приводу труби – пообіцяв направити на місце представника комунального господарства, котрий і усуне недолік.
Кілька ужгородців просили також видати дозвіл на вирізку аварійних дерев за власний рахунок, котрі за їх словами загрожують не тільки майну тих, хто звернувся, але й подекуди благоустрою всього міста: зокрема справності електричних і телефонних дротів, котрі вийдуть з ладу у разі падіння цих рослин.
Наприкінці прийому Віктор Погорєлов поділився з «Ужгородом» своїми роздумами: «Допомогти кожному просто не можливо! Багато людей звертаються з питаннями про виділення їм земельних ділянок або ж надання житла. Та нажаль розглянути їх прохання ми не в змозі, оскільки до січня місяця 2013 року в Ужгороді встановлено мораторій на такі дії. Є і ті, хто потребують матеріальної допомоги. У разі, якщо ці люди підпадають під категорію «соціально-незахищених», питання вирішував міський голова.