Ужгородська делегація відвідала місто-побратим Дармштадт, яке допомагає Україні численними гуманітарними вантажами

Опубліковано: Червень 17, 2022

Ужгородська делегація відвідала місто-побратим Дармштадт, яке допомагає Україні численними гуманітарними вантажами
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв на фб-сторінці повідомляє: "Днями мав можливість особисто подякувати нашим друзям у німецькому місті-побратимі Ужгорода – Дармштадті – за ту велику допомогу, яку вони нам передають із перших днів повномасштабного російського вторгнення. 9-12 червня у рамках традиційних Європейських днів у Дармштадті відзначали «ювілеї» партнерських стосунків – 5 років із американським містом Сан-Антоніо, 20 років із іспанським Логроньойо і аж 30 років із нашим Ужгородом!
Три десятиліття побратимства із Дармштадтом були сповнені багатьма цікавими ініціативами, реалізовано і ще втілюються чимало проєктів, добрими друзями стали не лише офіційні у різні роки представники влади наших міст, а й митці, музиканти, науковці, громадські активісти. Чимало для цього в останні роки зробили начальниця управління міжнародного співробітництва міськради Вікторія Тарахонич, її заступниця Вікторія Білас та очільниця ГО “Партнерське об`єднання Дармштадт-Ужгород” Вікторія Синьо, їхню роботу також відзначили під час візиту у Дармштадт.
Зараз до численних гуманітарних вантажів, потужних генераторів, комунальної спецтехніки, які за місяці війни прибули з Дармштадта в Ужгород, після цієї поїздки плюсуємо ще й мікроавтобус, який передали для міської ради.
Величезна подяка особисто міському голові Йохену Парчу – із ним разом я зустрівся з українцями, які знайшли прихисток у Дармштадті, їх близько півтори тисячі. Відзначу, що людей прийняли дуже щиро, допомагають, взагалі у Німеччині одні з найвищих виплат, надають можливості для проживання, харчування, навчатися професіям і отримувати роботу.
Спілкувався також із представниками міських рад із Литви, Польщі, Австрії та інших країн, які теж є побратимами Дармштадта, розповів, як ми приймали вимушених переселенців в Ужгороді, як у перші тижні війни допомагали людям виїхати, як вони у нас проживають, як розподіляли допомогу від європейських держав. Таке особисте спілкування дуже важливе, думаю те, що завдяки Дармштадту у нас була така нагода, також допоможе і українцям, які виїхали в ці країни, і загалом нашій державі у боротьбі з агресором.
Провели й символічну акцію на підтримку України та для привернення уваги світової спільноти до війни у нашій державі – разом із переселенцями, які зараз у Дармштадті, розгорнули на Луїзенплац великий 30-метровий український стяг".