Ужгород – із бюджетом на 2022 рік  

Опубліковано: Грудень 22, 2021

Ужгород – із бюджетом на 2022 рік   

Колядками, віншуваннями народний фольклорно-етнографічний ансамбль "Ужгород" вітав із прийдешніми новорічно-різдвяними святами депутатів та всіх, хто прийшов сьогодні на сесію Ужгородської міської ради.

Перед початком засідання прозвучали «Христос во Вифлеємі», «Нова радість стала», «Радуйся, земле» та інші колядки та величальна «Многая літа!». Міський голова Богдан Андріїв подякував колективу за добрі побажання.

Також на сесії Вифлеємський вогонь миру ужгородські пластуни передали в Ужгородську міську раду. Юні скаути роблять таку урочисту акцію вже традиційно, кілька років поспіль. Минулого тижня закарпатські пластуни прийняли естафету передачі Вифлеємського вогню від скаутів сусідньої Словаччини.

Голова Ужгородського осередку "Пласту" Іштван Удут у сесійній залі нагадав історію традиції, наголосив, що напередодні Різдва Христового багато традицій пов’язані зі світлом: засвічуємо вогні ялинок, свічки, напередодні свят світлові дні починають довшати. «Щоб усі ми були людьми світла, які розносять добро», – такими словами керівник ужгородських скаутів привітав присутніх та побажав гарних, радісних та світлих свят.

Богдан Євстафійович подякував пластунам, привітав їх із прийдешніми святами, передав невеличкі солодкі подарунки, сказав, що після сесії кожен зможе запалити собі лампадку, узяти часточку Вифлеємського вогню, аби зігрівала домівки і спонукала до світлих думок та вчинків.

На сесії міськради ухвалилибюджет Ужгородської міської територіальної громади на 2022 рік. Відповідно до документа, обсяг доходів бюджету прогнозується в сумі 1 мільярд 711 млн грн. Із них:

загального фонду – 1 мільярд 359 млн грн;

спеціального фонду – 47 млн грн.

трансфертів – 305,4 млн грн.

Основним джерелом надходжень загального фонду бюджету Ужгородської міської територіальної громади в 2022 році залишається податок на доходи фізичних осіб – 70,8%, плановий обсяг якого становитиме 961,6 млн грн.

Очікуваний обсяг видатків загального фонду бюджету у 2022 році за оперативними даними складемайже 1,7 млрд грн.

Детальніше із бюджетом Ужгорода на 2022 рік можна ознайомитися на офіційному сайті Ужгородської міської ради.

Крім того, депутати міської ради Ужгорода на сесії підтримали прийняття субвенції – 20 тис. грн на послуги з проведення медичних оглядів призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом, проведення медичного огляду військовозобов'язаних, резервістів для визначення ступеня придатності їх до військової служби, приписки молоді Чопської міської територіальної громади. Цим же рішенням затвердили Договір між Ужгородською та Чопською міськими радами щодо цих послуг.

Доповнення до річного плану діяльності міської ради та виконавчого комітету з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік також ухвалили на сесії міськради Ужгорода. Зокрема, внесли проєкти про тарифи на міські пасажирські перевезення; про Положення про дрібнороздрібну торгівлю, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків (фестивалів) на території Ужгорода; про Порядок погодження режиму роботи закладів сфери обслуговування на території міста; про тарифи на платні соціальні послуги; про затвердження Порядку розміщення зовнішньої реклами в Ужгороді та інші.

Внесли на сесії міськради й зміни та доповнення до Програми капітального ремонту житлового фонду у м. Ужгород на 2018-2022 роки– за рішенням комісії з питань соціально – економічного розвитку, бюджету, фінансів, оподаткування, інвестиційної та регуляторної політики скоригували бюджетні призначення на ремонти водопровідно-каналізаційних мереж, покрівель, електрощитових, мереж електроосвітлення в кількох багатоповерхівках. Іншим рішенням внесли зміни до Програми благоустрою м. Ужгорода на 2018 – 2022 роки.

На сесії Ужгородської міської ради сьогодні розглянули і 18 проєктів рішень з доповненнями, які стосувалися «земельних» питань. Депутати, зокрема, підтримали рішення про надання учасникам бойових дій, юридичним та фізичним особам дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, а також їх затверджень. Крім того, надали згоду на складання та затвердження технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Також на сесії проголосували за 6 проєктів рішень про приватизацію земельних ділянок шляхом викупу, що в свою чергу поповнить міський бюджет на суму 3,2 млн грн.