Ужгород зустрів День Незалежності «Молитвою за Україну»

Опубліковано: Серпень 24, 2020

Ужгород зустрів День Незалежності «Молитвою за Україну»
«Молитва за Україну» – атмосферними душевними урочистостями Ужгород сьогодні на світанку розпочав 29-й День Незалежності України. Зустріч сонця із Заслуженим академічним Закарпатським народним хором під керівництвом Наталії Петій-Потапчук щороку відбувається на різних локаціях міста.
Нині традиційну – вже сьому – «Молитву» провели у місці, де, вважається, Ужгород бере свій початок, біля однієї з найстаріших святинь – Горянської ротонди. Прозвучали «Молитва за Україну», «Agnus Dei», «Хваліте Господа з небес», «Бандуристе, орле сизий» та інші твори. Разом із представниками духовенства ужгородці молилися за мир в Україні, єдність і злагоду в кожній родині, здоров’я українських воїнів, мовами нацменшин Закарпаття лунали рядки «Отче наш». За мир і спокій, незалежність та процвітання нашої держави молилися священники різних конфесій.
Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, його заступник Ігор Фартушок, волонтери, військові також взяли участь у святковому дійстві.
Завершили урочистості Державним Гімном України, який прозвучав із першими променями сонця.