Ужгородом пройшла "Хода за свободу"

Опубліковано: Жовтень 19, 2021

Ужгородом пройшла

"Хода за свободу" 18 жовтня до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми відбулася в Ужгороді. Учасники стартували з площі Поштової, пройшли набережною Незалежності, площею Театральною та вулицею Корзо. Під час ходи роздавали інформаційні листки про подорожі та роботу за кордоном – щодоправил безпечної міграції, ознак особи, яка постраждала від торгівлі людьми, з корисними контактами, номерами гарячих ліній тощо.

За даними правозахисників, на Закарпатті 32 людини мають офіційно встановлений статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. За цей та попередній рік таких звернень не було.

В Ужгороді  діє Програма сімейної,  ґендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству і  торгівлі людьми  на 2021-2022 роки. Насамперед Програмою передбачено:

– проведення тренінгів, семінарів, конференцій, форумів, засідань за “круглим столом” із питань сімейної, демографічної, ґендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству, протидії торгівлі людьми;

–       надання соціальних, реабілітаційних, юридичних, психологічних послуг та послуг із підтриманого проживання (надання притулку) особам та особам з дітьми, що перебувають у складних життєвих обставинах чи постраждали від торгівлі;

         18 жовтня спеціалісти відділу у справах осіб з інвалідністю, ветеранів, сім’ї та гендерної політики департаменту соціальної політики Ужгородської міської ради долучилися  до міжнародної акції Walk for Freedom («Хода за свободу»)до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, а також розповсюдили соціальну рекламу у бібліотеки міста.