Ужгородська міська рада відправила на Херсонщину 18 тонн гуманітарної допомоги

Опубліковано: Грудень 08, 2022

Ужгородська міська рада відправила на Херсонщину 18 тонн гуманітарної допомоги

600 10-кілограмових коробок із продуктами, два десятки «буржуйок», дрова, питну воду, палети з олією, борошном, цукром сьогодні підготували для відправки мешканцям Тягинської територіальної громади на Херсонщині (голова територіальної громади Раїса Пономаренко), якою опікується Закарпаття.

У коробках – макарони, консерви, цукор, олія, борошно, дитяче харчування, засоби гігієни.

Усю цю допомогу зібрали депутати і працівники Ужгородської міської ради, аби люди на деокупованій території мали речі першої необхідності, зазначив секретар міськради Арсен Мелкумян, який подякував усім, хто долучився до збору допомоги. Додав, що в подальшому також підтримуватимуть українців, які  постраждали від війни.

Крім того, павербанки, теплі речі, харчі зібрали й ужгородські освітяни, колективи шкіл і садочків міста для колег-освітян із Херсона, розповіла очільниця міського управління освіти Наталія Баранюк.  Ближчим часом планують передати їм ще один вантаж.

Відправити допомогу прийшли представники депутатського корпусу Ужгородської міської ради.

Крім того, нагадаємо, відповідно до рішення позачергової сесії 7,5 мільйона гривень із бюджету Ужгородської міської територіальної громади передадуть до бюджету Херсонської області – на проведення аварійно-ремонтних робіт на пошкоджених внаслідок бойових дій на об'єктах житлової та іншої інфраструктури.