Ужгородська молодіжна рада – із новим керівником

Опубліковано: Вересень 02, 2024

Ужгородська молодіжна рада – із новим керівником

Новий склад Ужгородської молодіжної ради на каденцію діяльності протягом 2024-2026 років підтримали на установчих зборах представники 18 громадських організацій та інституцій, які працюють з молоддю.

Отож, нове керівництво команди представляють: голова молодіжної ради – Дана Гіді, заступниця із питань національно-патріотичного виховання та ідентичності – Юлія Величко, заступник із внутрішніх зв’язків – Дмитро Білець, заступник із зовнішніх зв’язків – Іван Сухан, секретар ради – Даніела Рак.
Команду нової каденції привітала начальниця управління у справах культури, молоді та спорту міськради Алла Чернобук, підкреслила важливість молодіжних ініціатив для громади зокрема та суспільства у цілому.

Керівництво УжМолРади 2022-2024 прозвітувало про досягнення, поточні та заплановані завдання. Олена Біланіна, голова попередньої каденції, розповіла про співпрацю з партнерами в межах Коаліції 1325-Закарпаття, ЗОУНБ ім. Ф.Потушняка й TATOhub в Ужгороді, командою ПРООН, ГО «Молодіжна Платформа», всеукраїнським молодіжним об'єднанням «Меморандум молодіжних рад», іншими колегами із громад Закарпаття та за його межами.

Зокрема, серед започаткованих у 2024-му ініціатив – реалізація заходів у межах адвокаційної кампанії «Кожна людина цінна», яка спрямована на працевлаштування молоді з різними формами інвалідності відповідно до рішення базуватися на рекомендаціях Національної стратегії із розвитку безбар’єрного простору в Україні. Крім того, УжМолРада долучилася до формування політики інклюзивності молодіжних рад, яку прийняла на початку серпня, та почала напрацьовувати план дій завдяки підтримці ГО «YODA».