«Ужгородська швейна фабрика» – 78 років досвіду і бездоганної репутації

Опубліковано: Серпень 30, 2024

«Ужгородська швейна фабрика» – 78 років досвіду і бездоганної репутації

У перший день повномасштабного вторгнення Ужгородська швейна фабрика почала шити аптечки. На підприємство принесли натівську аптечку, її розпороли, зробили з неї лекало і почали шити, з чого було. Пошили близько пів мільйона аптечок, розповіла генеральна директорка ЗАТ Ужгородська швейна фабрика «Парада» Мирослава Каламуняк.

Потім працівниці фабрики навчилися шити літній польовий костюм, зимові куртки, носилки. Ноу-хау – антидроновий плащ: коли людина одягається, її не видно під тепловізором. Дівчата залишалися після роботи і працювали для армії.
За якийсь час підприємство повернулося до своєї основної діяльності – створення жіночого одягу та співпраці з іноземними брендами одягу. Зараз серед замовників – Chanel, Marc O'Polo, Bogner.

«Ужгородська швейна фабрика» – це 78 років досвіду і бездоганної репутації. Один із найбільших платників податків не тільки Ужгорода, а й Закарпаття. Нині на підприємстві 238 працівників.

Днями фабрику відвідав міський голова Богдан Андріїв, ознайомився із умовами праці, виробничим процесом, оглянув продукцію.

«Я щиро вірю, що не можна перемогти Україну. Кажу дівчатам, що працювати треба ще більше, податків платити ще більше. Адже у нас одна мрія – перемога», – зазначила Мирослава Каламуняк.