Ужгородські депутати надали дозвіл на закупівлю ще 10 нових великих автобусів і реорганізували комунальні медичні заклади

Опубліковано: Квітень 18, 2019

Ужгородські депутати надали дозвіл на закупівлю ще 10 нових великих автобусів і реорганізували комунальні медичні заклади

Перед початком другого пленарного засідання чергової ХХХV сесії Ужгородської міської ради міський голова Богдан Андріїв нагородив грамотами за високі спортивні досягнення на чемпіонаті України з військово-спортивних багатоборств, який відбувся у Харкові 12–14 квітня, членів збірної Закарпатської області – майстра спорту, чемпіона України Василя Морквича, кандидата в майстри спорту, бронзового призера України Павла Лата та їхнього тренера – майстра спорту, бронзового призера України Степана Молнара.

Також міський голова вручив грамоту депутату Ужгородської міської ради Євгенію Прозору з нагоди його 50-річчя – за сумлінну працю, високий професіоналізм, принциповість і послідовність у відстоюванні інтересів громади міста, активну життєву позицію.

А розгляд питань почали з проекту рішення про надання грошової допомоги малозабезпеченим мешканцям міста. Відповідно до нього матеріальну допомогу, зокрема на лікування, нададуть кільком десяткам ужгородців.

Далі депутати проголосували за зміни до рішення однієї з попередніх сесій Ужгородської міської ради «Про Програму приватизації об’єктів комунальної власності на 2019–2020 роки». У новій редакції викладено додаток «Перелік завдань на виконання цільової Програми приватизації об’єктів комунальної власності міста Ужгорода на 2019–2020 роки». Передбачено розроблення технічної документації, звіти з незалежного експертного оцінювання об’єктів приватизації, публікацію в засобах масової інформації тощо. Підтримали і зміни до Програми благоустрою Ужгорода на 2018–2022 роки – у додатках визначено ресурсне забезпечення програми, перелік її завдань, результативні показники виконання. Одним із додатків визначено необхідні обсяги фінансування першочергових заходів на капітальний ремонт об’єктів благоустрою на 2019 рік.

Депутати міської ради підтримали проекти рішень щодо реорганізації ужгородських комунальних медичних закладів – шляхом перетворення міської центральної клінічної лікарні, міської дитячої лікарні, пологового будинку і поліклініки на некомерційні комунальні підприємства; затвердили передавальні акти комунальних закладів; створили юридичні особи публічного права – комунальні некомерційні підприємства «Ужгородський міський пологовий будинок», «Ужгородська міська поліклініка», «Ужгородська міська дитяча лікарня», «Центральна міська клінічна лікарня» Ужгородської міської ради; затвердили їхній статутний капітал і визначили, що новостворені комунальні некомерційні підприємства є правонаступниками всього майна, всіх прав та обов’язків комунальних медичних закладів. Також ухваленими рішеннями депутати уповноважили управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради оголошувати і проводити конкурси на зайняття посади керівників новостворених підприємств; призначили головних лікарів медзакладів виконувачами обов’язків головних лікарів – директорами комунальних некомерційних підприємств.

Проголосували міські обранці і за проект «Про внесення змін до переліку вулиць, провулків та площ міста».

З огляду на рішення Оноківської сільської ради, яким до цього села включено мікрорайон Підлипники, ужгородські депутати виключили з упорядкованого переліку, затвердженого рішенням сесії міськради від 12 вересня 2017 року, такі вулиці: Високовольтну, Андрія Коцки, Дезидерія Задора, Василя Вишиваного, Павела Йосифа Шафарика, Петра Сови, Федора Манайла, Михайла Балудянського, Миколи Бажана, Бели Бартока, Івана Свиди, Підлипницьку, Тормашську.

Цим же проектом рішення виключили з переліку й вулиці та провулки за межами міста – в мікрорайоні Східний-555: вулиці Рибальську і Ялинкову, провулки Аґрусовий, Бузковий, Ожиновий, Полуничний, Порічковий, Рибальський, Терновий, Трояндовий, Шипшиновий.

Депутати надали дозвіл на закупівлю рухомого складу комунальному підприємству «Ужгородський муніципальний транспорт». Предмет лізингу – 10 міських автобусів із низьким рівнем підлоги, пасажироміскістю не меншою ніж 100 осіб. Комунальне підприємство має укласти договір фінансового лізингу з «Укргазбанком», який відібрано за результатами конкурсу про відбір банківської установи для укладання договору фінансового лізингу, на умовах і в порядку, встановлених виконкомом.

Розглянувши звернення Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України, депутати Ужгородської міської ради звільнили об’єкти нежитлової нерухомості на 50% від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з 01.05.2019 по 31.12.2019.

Іншим рішенням внесли зміни до Програми співпраці Ужгородської міської ради й Управління Державної казначейської служби України в Ужгороді.

Завданням Програми є підвищення рівня захисту інформаційних систем, знання бюджетного законодавства посадовими особами розпорядників та одержувачів бюджетних коштів; підвищення оперативного і безпечного інженерно-технічного рівнів обслуговування; надання своєчасних і якісних послуг розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів Ужгорода. Програма розроблена на основі комплексного підходу до розв’язання проблем казначейської системи, захисту інформації, а тому визначає досягнення специфічних для міста цілей і завдань на шляху вдосконалення системи, зміцнення технічної та ресурсної бази цієї роботи, недопущення пошкодження обладнання і систем зв’язку в разі можливих хакерських атак.

Крім того, депутати затвердили Програму з розробки плану реалізації Стратегії розвитку міста «Ужгород-2030» на 2019–2021 роки. Відповідальним виконавцем є управління економічного розвитку міста Ужгородської міської ради.

Стратегія затверджена сесією Ужгородської міської ради 18 січня цього року, розробили її фахівці Національного Інституту стратегічних досліджень і група провідних експертів на основі статистичної й соціологічної інформації, наукових розвідок, з урахуванням результатів засідань робочих фокусних груп із розробки Стратегії, зауважень громадськості.