Ужгородські ДСНСники: через що виникають пожежі та як їм запобігти

Опубліковано: Лютий 24, 2020

Ужгородські ДСНСники: через що виникають пожежі та як їм запобігти

23 пожежі трапилися в обласному центрі Закарпаття з початку року (станом на 19 лютого 2020 року), 22 – за аналогічний період 2019 року. Як показав аналіз, серед основних причин пожеж у житловому секторі – необережне поводження з вогнем, порушення правил монтажу та експлуатації електрообладнання, побутових електроприладів, несправність димарів, необережність під час паління та інше.

Працівники Ужгородського міськрайонного відділу УДСНС України у Закарпатській області закликають ужгородців дотримуватися правил пожежної безпеки:

- не залишайте увімкненими та без нагляду електроприлади,

- не вмикайте в одну розетку багато електроприладів,

- їдучи у відпустку або покидаючи дім на тривалий час, не забувайте вимикати електроприлади,

- не допускайте пустощів дітей із сірниками,

- не паліть у власному будинку (квартирі), особливо у стані алкогольного сп’яніння,

- не користуйтеся саморобними електроприладами та не забувайте вимикати газ.

Якщо у вас або у ваших сусідів сталася пожежа – відразу викликайте пожежно-рятувальну службу за номером телефону 101, чітко скажіть, що у вас сталося, точну адресу (вулиця, будинок, під’їзд, квартира, поверх та місце виникнення пожежі), евакуюйте людей та повідомте сусідів. За можливості для ліквідації пожежі на початковій стадії використовуйте первинні засоби пожежогасіння (вогнегасник, вода, пісок). Не забудьте зустріти пожежні підрозділи та за наявності потерпілих викликати «швидку» (103).

Ужгородський МРВ УДСНС України у Закарпатській області