Ужгородський міськрайонний відділ Управління ДСНС нагадує про правила пожежної безпеки під час новорічних та різдвяних свят

Опубліковано: Грудень 27, 2019

Ужгородський міськрайонний відділ Управління ДСНС нагадує про правила пожежної безпеки під час новорічних та різдвяних свят

 Недотримання правил пожежної безпеки може зіпсувати будь-яке свято. За інформацією Ужгородського МРВ Управління ДСНС України у Закарпатській області, у новорічні свята зростає кількість пожеж у помешканнях громадян.

Рятувальники наголошують на важливості дотримання правил безпеки під час встановлення новорічної ялинки та використання піротехнічних виробів!

Зокрема, розміщувати ялинку необхідно лише на стійкій основі так, щоб гілки не торкалися стін і стелі, а також були на безпечній відстані від електроприладів. Траплялися випадки, коли загоряння на ялинці відбувалося через близьке розташування до електронагрівальних приладів, телевізора та іншої електротехніки.

На ялинку забороняється встановлювати свічки, бенгальські вогні та прикрашати її легкозаймистими матеріалами.

Несертифіковані електрогірлянди або ж такі, що виготовлені з дефектами, з високою вірогідністю можуть спровокувати пожежу.

Користуватися можна лише сертифікованими піротехнічними виробами, перевіривши упаковку на відсутність дефектів та керуючись інструкцією, яка має бути обов'язково зазначена на упаковці.

Рятувальники закликають громадян відповідально ставитися до своєї безпеки та безпеки оточення!