Ужгородський міський голова Богдан Андріїв бере участь у ХV Українському муніципальному форумі в Одесі

Опубліковано: Червень 19, 2019

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв бере участь у ХV Українському муніципальному форумі  в Одесі

Закарпатська область на форумі представлена одинадцятьма учасниками Асоціації міст України.
Традиційний щорічний захід є майданчиком для дискусій та вироблення спільної позиції органів державної влади і Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, подальшої децентралізації влади, посилення відкритого врядування, підтримки економічного розвитку громад та реалізації секторальних реформ, реформування ЖКГ тощо.
Серед гостей першого дня форуму - прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, Спеціальний уповноважений Уряду Німеччини з питань реформ в Україні Георг Мільбрадт, народний депутат України, представник голови АМУ у Верховній Раді України Оксана Продан та інші.
Програма заходу передбачає три тематичні дні: учора, 18 червня, провели День Діалогу з владою (у рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), сьогодні – День Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи (проводиться в рамках проекту Ради Європи «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні»), завтра, 20 червня, – День відкритого врядування та економічного розвитку українських міст (проводиться в рамках проекту «Партнерство для розвитку міст (ПРОМІС)», який АМУ впроваджує спільно з Федерацією канадських муніципалітетів.
Голова АМУ, Київський міський голова Віталій Кличко зазначив, що нині Асоціація міст України – найвпливовіша в країні недержавна організація, яка захищає інтереси місцевого самоврядування. АМУ об’єднує 779 міських, селищних та сільських рад. Серед них – 341 об’єднана територіальна громада. Готуючись до Дня Діалогу, Асоціація міст зібрала проблемні питання громад, цього року члени АМУ надіслали їх 164.
У форумі беруть участь майже пів тисячі учасників: міські голови та керівники органів місцевого самоврядування, представники центральних органів державної влади, парламентарі, міжнародні експерти, закордонні партнери Асоціації міст України.