Ужгородський школяр – один із переможців екологічного конкурсу серед молоді Закарпаття та Одещини

Опубліковано: Вересень 12, 2022

Ужгородський школяр – один із переможців екологічного конкурсу серед молоді Закарпаття та Одещини

Ужгородський школяр став одним із переможців екологічного конкурсу, який проводили серед молоді нашого краю та Одещини Закарпатська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги й Міжнародна комісія із захисту річки Дунай.

У номінації конкурсу «Дунайський митець» у категорії «Картина» переміг учень ужгородської школи №5 Олексій Янєв (11 років) із роботою «Під час війни річка мріє про тишу». За свої старання й небайдужість до довкілля хлопець отримав новий планшет, диплом переможця та екоторбу.

Сьогодні переможця під час педагогічної наради у школі привітали міський голова Богдан Андріїв та голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги,  начальник Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василь Манівчук.

Олексій живе в районі БАМу, там і збирав більшість матеріалу для картини, розповідає – усе почалося з ромашок, а підказала з реалізацією задуму мама.

Уже шістнадцять років поспіль Україна, як і інші країни Дунайського басейну, долучається до святкування Дня Дунаю. День Дунаю є спільним пан-європейським заходом, спрямованим на інформування і підвищення екологічної культури громадян, яке організовує Міжнародна комісія з захисту р. Дунай.