Ужгородським підприємцям, які займаються дрібнороздрібною торгівлею, знизили плату – це та інші рішення прийняли на черговому засіданні виконкому

Опубліковано: Липень 10, 2020

Ужгородським підприємцям, які займаються дрібнороздрібною торгівлею,  знизили плату  – це та інші рішення прийняли на черговому засіданні виконкому

На черговому засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради цієї середи, 8 липня, погодили Програму надання матеріально-технічної допомоги Чопському прикордонному загону на 2020–2023 роки. У документі подано докладний перелік завдань та обсяги коштів, необхідних для їх реалізації, результативні показники виконання. Згодом Програму розглянуть на сесії депутатів міськради.

Члени виконкому внесли зміни в додаток до одного з попередніх рішень «Про виборчі дільниці»:

змінили межі виборчої дільниці № 48 (210760), виключивши з переліку будинок № 1 на проспекті Свободи, і доповнили цим будинком виборчу дільницю № 49 (210761);

змінили межі виборчої дільниці № 58 (210770), виключивши з переліку будинок № 34 на вулиці Олександра Можайського, і доповнили ним виборчу дільницю № 60 (210772).

Рішення передбачає, що відділ ведення Державного реєстру виборців в Ужгородській міськраді має підготувати відповідне подання і направити до Центральної виборчої комісії.

Для підтримки ужгородських підприємців до 1 січня 2021 року члени виконкому зменшили плату за користування конструктивними елементами благоустрою для розміщення в місті об’єктів дрібнороздрібної торгівлі.  Згідно з ухваленим 8 липня рішенням, оплата здійснюється щомісяця з розрахунку: 12% від розміру мінімальної заробітної плати на момент надання погодження (без урахування ПДВ) за 1 кв. м.

Призупинено дію абзацу 2 пункту 5.4. Положення про дрібнороздрібну торгівлю, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків (фестивалів) на території Ужгорода, затвердженого рішенням виконкому 08.11.2017 № 357.

На засіданні виконавчого комітету ухвалили і кілька рішень в інтересах дітей – про припинення, встановлення опіки, піклування та призначення опікуна, піклувальника; щодо двох дітей – про участь у їхньому вихованні батьків; надання дозволів на визначення прізвища двох дітей за прізвищами матерів; стосовно кількох дітей – про надання дозволів на посвідчення угод про вчинення правочинів від імені дітей щодо майна, право власності або право користування яким мають діти.

Погодили на засіданні виконкому також розміщення тимчасової споруди туристично-інформаційного центру на наб. Незалежності (поблизу будинку № 6 в Ужгороді. Відповідно до рішення, управління містобудування та архітектури має оформити паспорти прив’язки тимчасової споруди.

Члени виконкому міської ради погодили паспорти відкритих літніх майданчиків для провадження підприємницької діяльності на базі стаціонарних закладів ресторанного господарства:

на 12 місць – на вулиці Августина Волошина, 22 (кафе), площею 19 кв. м, у центральній зоні;

на 19 місць – на вулиці Корзо, 10 (кафе), площею 27 кв. м, у центральній зоні;

на 12 місць – на площі Жупанатській, 1 (кафе "Кондитерський дім Bondarenko"), площею 16 кв. м, у центральній зоні;

на 22 місця – на проспекті Свободи, 55 (кафе "BoutiqueLeChocolat"), площею 94 кв. м, у центральній зоні;

на 24 місця – на площі Шандора Петефі, 10 (ресторан-паб "Ужгородська пивниця"), площею 42 кв. м, у центральній зоні;

на 22 місця – на площі Шандора Петефі, 8а (кафе), площею 30 кв. м, у центральній зоні;

на 9 місць – на вулиці Олександра Грибоєдова, 3, приміщення 1 (кафе), площею 13 кв. м, у серединній зоні;

на 3 місця – на вулиці Олександра Фединця, 23а (кафе "Височина"), площею 5 кв. м, у центральній зоні;

на 44 місця – на вулиці Володимирській, 90, приміщення 22а (кафе "Вікінг"), площею 83 кв. м, у периферійній зоні, на орендованій земельній ділянці.

Водночас підтримали рішення припинити дію паспорта відкритого літнього майданчика на 35 місць на площі Шандора Петефі, 10 (кафе), площею 64 кв. м, у центральній зоні.