Ужгородці висловили свою думку щодо місця розташування пам'ятника жертвам Голодоморів

Опубліковано: Березень 19, 2019

Ужгородці висловили свою думку щодо місця розташування пам'ятника жертвам Голодоморів

Напередодні, 18 березня, завершилася чергова публічна консультація – щодо обрання місця для розміщення монументу жертвам Голодоморів в Ужгороді.

Участь у консультації взяли 1090 унікальних користувачів, з яких 25 використали SMS-повідомлення для волевиявлення на платформі "Ваша думка".

Загалом думки ужгородців розділилися таким чином:
487 голосів - вул. Тиха (підніжжя Кальварії)
355 голоси - наб. Незалежності (біля медичного факультету УжНУ)
119 голосів - вул. Героїв (Пагорб Слави)
103 голоси - вул. Капушанська (цвинтар)
15 голосів - пл. Дружби Народів (Ротарі-парк)
11 голосів - вул. Шевченка (Парк святої Тетяни)

Нагадаємо: 24 листопада 2018 року до Дня вшанування жертв Голодоморів на набережній Незалежності поблизу медичного факультету УжНУ було відкрито пам'ятник "Свіча пам'яті".

Встановлення цього монументу викликало жваву дискусію серед ужгородців щодо художнього вираження ідеї та відповідності обраного місця для належного вшанування жертв Голодоморів. Науково-художня рада при виконавчому комітеті Ужгородської міської ради, розглянувши вимогу 268 ужгородців, які підтримали електронну петицію, запропонувала обрати інше місце для розміщення монументу жертвам Голодоморів та винести це питання на публічні консультації. Наступним кроком буде підготовка проекту рішення на розгляд сесії міської ради.

Довідково. Публічні консультації діють у межах проекту «Задай курс владі», що впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) та Ужгородської міської ради.
Публічна консультація – це інструмент, за допомогою якого влада отримує від громадян інформацію щодо того, яким вони бачать вирішення конкретного суспільно важливого питання. Воно виноситься на загальне обговорення, кожен громадянин може висловитися і вплинути на прийняття остаточного рішення.