Ужгородцям нагадують про можливість завчасно перевірити себе у Державному реєстрі виборців

Опубліковано: Жовтень 13, 2020

Ужгородцям нагадують про можливість завчасно перевірити себе у Державному реєстрі виборців
Відділ ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради напередодні місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня, нагадує: для уникнення непорозумінь під час виборів кожен має можливість завчасно перевірити себе у Державному реєстрі виборців. Особливо це важливо для тих, хто нещодавно змінив прізвище, місце проживання чи голосуватимете вперше.
Це можна зробити:
1. Онлайн
а) Через сайт Державного реєстру виборців – зареєструватись у сервісі "Особистий кабінет виборця".
б) Із офіційного сайту Ужгородської міської ради https://rada-uzhgorod.gov.ua/ увійти в розділ Ужгородцям про вибори або ж одразу перейти за посиланням https://rada-uzhgorod.gov.ua/uzhgorodtsu-pro-vibori і обрати пункт «Перевірити дані про себе у Державному реєстрі виборців».
2. Звернутися безпосередньо у відділ ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради за адресою: м. Ужгород, пл. Поштова, 3 каб. 244, 245.
Відповідно до законодавства, громадяни України беруть участь у виборах, якщо досягли на день їх проведення 18 років. Виборець може використати право голосу тільки на одній виборчій дільниці, де він включений до списку виборців.