В Ужгороді провели ярмарок вакансій

Опубліковано: Жовтень 07, 2016

В Ужгороді провели ярмарок вакансій

1080 осіб зараз знаходяться на обліку в Ужгородському міському центрі зайнятості, 443 зареєстровані як безробітні, з початку року послугами центру скористалося 2961 людина, розповів під час Дня кар’єри, який проходив напередодні, директор центру зайнятості Сергій Олексіюк. Більшість безробітних – жінки, половина – молодь до 35 років.

Незабаром в Ужгородському міському центрі зайнятості повною мірою запрацює електронний кабінет, наразі є вже можливість допомагати у підготовці створення відеорезюме, проведення онлайн-співбесіди з роботодавцем, відеовакансії. Про інноваційні підходи у роботі центру розповів заступник директора Ігор Мельников.

В області ж офіційних безробітних нараховується 6193 – таку цифру озвучив керівник Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

День кар’єри провели Закарпатський обласний центр зайнятості та Ужгородський міський центр зайнятості, він відбувався у рамках всеукраїнського проекту молодіжної організації “Молодіжний центр працевлаштування” за підтримки Міністерства молоді та спорту України Ярмарок вакансій, ще так можна назвати захід, допомагає тим, хто шукає роботу або думає над майбутньою професією, роботодавці ж мають додаткову нагоду знайти собі потрібних фахівців.

Заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, який відвідав Ярмарок вакансій, подякував міському центру зайнятості, його керівнику Сергію Олексіюку за багаторічну роботу, за те, що намагаються активно працювати і з підприємствами, і з тими, хто шукає роботу, і з навчальними закладами, які готують відповідних фахівців. “Усі ми знаємо, як дуже важко комусь знайти роботу, а підприємствам – працівників. Дуже приємно, що всі ці роки центр зайнятості об’єднував як підприємства, так і тих людей, які шукали роботу. Підприємствам бажаю успіхів та розвитку, щоб мали можливість створювати нові робочі місця і ще більше мешканців Ужгорода могли знайти хорошу роботу та працювати на розвиток міста”, – сказав Олександр Павлович.

Директор Центру кар’єри УжНУ Тетяна Бутурлакіна назвала подібні заходи дуже важливими, бо є потреба в них і з боку роботодавців, і з боку зацікавлених пошукачів тощо, адже дозволяють безпосередньо інформувати про стан локального ринку праці, конкретні запити і вимоги роботодавців тощо.

Під час Дня кар’єри понад 35 підприємств презентували півтисячі вакансій, навчальні заклади  Закарпаття представили експозиції про  умови прийому та навчання, зокрема перспективні напрямки, за якими вони готують фахівців на актуальні вакансії на ринку праці.