В Ужгороді стартував міжнародний турнір пам’яті видатного закарпатського фехтувальника Василя Герея

Опубліковано: Квітень 26, 2016

В Ужгороді стартував міжнародний турнір пам’яті видатного закарпатського фехтувальника Василя Герея

Близько 300 спортсменів з України, Румунії, Словаччини та Угорщини беруть участь у XVII Всеукраїнському турнірі країн Карпатського Єврорегіону з фехтування, присвяченому пам’яті заслуженого тренера України Василя Герея.

Офіційне відкриття турніру відбулося сьогодні в Ужгороді у спорткомплексі “Юність”.

Учасників турніру, тренерів та вболівальників вітали Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан, голова Закарпатської обласної федерації з фехтування Михайло Пантьо, вдова Василя Герея Магдалина і його рідний брат Анатолій Герей.

“Радий вітати учасників змагань на турнірі, присвяченому нашому славетному земляку Василю Герею – видатному тренеру, котрий виховав чимало спортсменів, які гідно представляли Закарпаття далеко за його межами. От і днями ужгородець Анатолій Герей, племінник Василя Герея, здобув бронзову нагороду на міжнародних змаганнях у Ріо-де-Жанейро. Переконаний, що завдяки таким подіям, як сьогоднішня, завдяки високим досягненням наших спортсменів, фехтування на Закарпатті здобуватиме все більшу популярність. Бажаю вам успіхів та нових спортивних досягнень, хай переможе найсильніший”, – сказав у вітальному слові Богдан Андріїв. Богдан Євстафійович подякував організаторам турніру за проведення його на такому високому рівні.

Змагання триватимуть два дні – 26-27 квітня.