В Ужгороді урочисто відкрили оновлений історико-культурний комплекс “Совине гніздо” і міжнародну виставку-ярмарок «Тур’євроцентр Закарпаття 2016»

Опубліковано: Вересень 23, 2016

В Ужгороді урочисто відкрили оновлений історико-культурний комплекс “Совине гніздо” і міжнародну виставку-ярмарок «Тур’євроцентр Закарпаття 2016»

Історико-культурний комплекс «Совине гніздо» в Ужгороді сьогодні урочисто відкрили після реставрації. Одночасно в оновлених залах відкрили «ювілейну» – XV– Міжнародну виставку-ярмарок «Тур’євроцентр Закарпаття 2016».

Голова Закарпатської обласної адміністрації Геннадій Москаль у вітальному слові відзначив, що Закарпаття вже випереджає всі інші традиційно туристичні області України, кожен третій співвітчизник хотів би відпочивати саме тут. Завтра на інвестиційному форумі будуть присутні дипломати 40 країн світу, вони теж познайомляться з туристичним та економічним потенціалом нашої області.

Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс наголосив, що розвиток туристичної індустрії краю сьогодні набуває особливо вагомого значення на теренах України і вимагає концентрації зусиль влади, бізнесу і громади, адже потрібно будувати дороги, інфраструктуру, організовувати фестивалі, займатися промоцією.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв акцентував на відкритті оновленої туристичної пам’ятки «Совине гніздо», котра поповнила список туристичних родзинок міста. Це – результат партнерської співпраці з польським містом-побратимом Ужгорода Ярославом за підтримки Європейського Союзу. Богдан Євстафійович також подякував будівельникам за масштабні реставраційні роботи, виконані в короткий строк.

Міський голова запросив усіх на численні заходи з нагоди Дня народження Ужгорода, які вже стартували на різних локаціях міста.

Керівники краю та міста оглянули оновлені приміщення, виставкові стенди, представлені на «Тур’євроцентр Закарпаття 2016», продукцію виноробів і сироварів, майстрів хенд-мейду.