В Ужгородській міській раді розпочався дводенний семінар для депутатів та службовців міських рад

Опубліковано: Лютий 14, 2019

В Ужгородській міській раді розпочався дводенний семінар для депутатів та службовців міських рад

Сьогодні в Ужгородській міській раді розпочався дводенний семінар для депутатів та службовців міських рад, організований Міжнародним Республіканським інститутом у рамках проекту USAID.
Крім ужгородських депутатів та посадовців, взяли участь у семінарі представники Берегівської міської ради – депутати різних фракцій, працівники ради.
Із вітальним словом виступила секретар Ужгородської міської ради Андріана Сушко, побажала ефективної роботи.
Спікерів семінару – депутатку Черкаської обласної ради III-VI скликань, голову ГО «Українська жіноча демократична мережа», головного медичного спеціаліста департаменту охорони здоров’я Черкаської міської ради Любов Майбороду та депутатку Первомайської міської ради VII скликання, викладачку Первомайського медичного коледжу Наталю Сабліну, представив керівник проекту Олександр Примостко, керівник програми. Він також зазначив, що в Ужгородській міській раді такі семінари вже проводили. А протягом цього року на Закарпатті семінари відбуватимуться у двох містах – Ужгороді та Берегові, під час семінарів проводитимуть комплекс навчальних програм – як програми для депутатів місцевих рад та працівників рад, так і програми для політичних партій, громадських та молодіжних організацій. Нині проводять базовий тренінг, який є загальним для обох рад – Ужгородської та Берегівської, наступний проведуть окремо для кожної із цих рад, буде проаналізовано найбільш актуальні теми, на одну з них проведуть поглиблений семінар.
Зокрема, сьогодні аналізують вплив децентралізації на роботу місцевих рад, роль депутата у підготовці та проведенні пленарних засідань місцевої ради, розглядатимуть і питання управління комунальним майном, форми роботи з виборцями та громадськістю.
Завтра говоритимуть про особливості бюджетного процесу у місцевих радах, проведуть практичну вправу «Формування бюджетного запиту».
За допомогою таких семінарів посадові особи органів місцевого самоврядування та депутати місцевої ради можуть зробити більш ефективною свою взаємодію з місцевою громадою, навчитися повніше представляти їхні інтереси, підвищити фахові навички і таким чином покращувати виконання своїх обов’язків та завдань.