В Ужгороді – чемпіонат України із художньої гімнастики

Опубліковано: Березень 22, 2023

В Ужгороді – чемпіонат України із художньої гімнастики

Чемпіонат України з художньої гімнастики серед спортивних клубів за програмою майстрів спорту стартував сьогодні в Ужгороді, у спорткомплексі «Юність».

На масштабні змагання приїхали представники 53 клубів з усіх регіонів України. 

Організатори – Міністерство молоді та спорту України, Закарпатська федерація художньої гімнастики (керівниця – Валентина Плавайко). Суддівський корпус очолює суддя міжнародної категорії Тетяна Фігель (Луцьк). 

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв привітав учасників змагань, подякував за високий рівень майстерності, який демонструють, також висловив вдячність ідейній натхненниці змагань із художньої гімнастики Валентині Плавайко за традицію свята спорту і краси.

В офіційному відкритті також взяли участь перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук.

Триватимуть змагання до 24 березня у спорткомплексі «Юність» (зал №1).

Крім того, 24-27 березня тут відбудеться чемпіонат України з художньої гімнастики серед дорослих та юніорів (групові вправи). У змаганнях братимуть участь понад 60 команд з усієї України. 

Змагання проводяться Міністерством молоді та спорту України згідно з єдиним календарним планом, зокрема, з метою відбору спортсменів для чемпіонату Європи.