В Ужгороді – інвестиційний форум “Закарпаття – бізнес у центрі Європи”

Опубліковано: Жовтень 10, 2019

В Ужгороді – інвестиційний форум “Закарпаття – бізнес у центрі Європи”

Щорічний інвестиційний форум “Закарпаття – бізнес у центрі Європи” триває сьогодні в ужгородському історико-культурному центрі “Совине гніздо”.

На офіційному відкритті презентували відеоролик про інвестиційний потенціал Закарпатської області, виступили очільники міста та краю, гості.

Зокрема, голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко зазначив, що зараз в краї працюють майже 600 підприємств з іноземними інвестиціями, Закарпаття має імідж інвестиційно привабливого регіону. Ігор Самійлович анонсував запуск служби супроводу інвестора на базі центру підтримки підприємництва, підкреслив, що інвестиційний портал дозволить акумулювати всі запити інвесторів. За словами Ігоря Бондаренка, буде ще більша увага до створення точок економічного зростання на гірських територіях, на них будуть спрямовані й регіональні цільові програми, актуальним залишається питання будівництва доріг.

Голова Закарпатської облради Михайло Рівіс підкреслив природне багатство краю, яке сприяє розвитку туризму, закликав до подальшого поліпшення інвестиційної привабливості, побажав, аби мешканці краю жили і працювали на Закарпатті, а не виїжджати за кордон.
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв привітав учасників форуму, запевнив, що обласний центр Закарпаття відкритий для інвесторів. Наголосив, що розвиток місцевих бізнес-компаній важливий для успіху як Ужгорода, так і Закарпаття загалом.

У Форумі беруть участь близько двох сотень представників бізнесу, зокрема й із сусідніх із Закарпаттям областей та країн, торгово-промислових палат, громадських організацій, наукових інституцій, керівники підприємств, дипломати іноземних держав.

У ході дискусій панелей інвестиційного форуму обговорюють програму оздоровлення економіки України, передумови створення кластеру аудіо-візуальних індустрій на Закарпатті, інвестиційні паспорти ОТГ та стратегії їх розвитку, залучення інвестицій у вирішення екологічних проблем. У програмі форуму – і тема локальних виробників продуктів харчування як драйвера регіональної економіки, індустрія краси та здоров’я, секрети успіху на панелі “Happy woman” та інші.