В Ужгороді із професійним святом вітали театралів

Опубліковано: Березень 27, 2023

В Ужгороді із професійним святом вітали театралів
Сьогодні, 27 березня, – Міжнародний день театру. На жаль, уже другий рік ми відзначаємо його в умовах війни, багато акторів зі зброєю у руках захищають Україну. Серед них – і 7 працівників Закарпатського обласного драматичного театру.
Своє професійне свято Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв в Ужгороді відзначив напередодні останньою прем’єрою – детективною історією Дона Нігро «Привиди маєтку Рейвенскрофт».
До початку вистави глядачі могли насолодитися концертом театрального оркестру, костюмованими виходами акторів, з якими можна було сфотографуватися у святковій фотозоні. Акторів, працівників театру та поціновувачів театрального мистецтва привітав керівник закладу Василь Марюхнич.
Після вистави театралів привітали представники обласної та міської влади: перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, заступник директора департаменту культури Закарпатської ОДА Віктор Кравчук, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук.
Алла Леонідівна відзначила, що їй дуже приємно бути на сцені обласного театру і вітати колектив із святом. Подякувала всім причетним за професіоналізм, наголосила, що це свято не тільки акторів, режисерів, а й усіх без винятку працівників театру. Побажала наснаги, аншлагів, нових прем’єр, гучних оплесків, вдячних глядачів.
Алла Чернобук також передала вітання від міського голови Богдана Андріїва і вручила грамоти міської ради артистам та працівникам облмуздрамтеатру. Відзнаки отримали Лариса Москалик, Клара Берец, Андрій Павлюк, Роман Каверзін, Галина Буланова, Зінаїда Громченко, Світлана Кремінь, Ганна Ліуш та Марина Мілко.