В Ужгороді – мистецька резиденція народної хореографії імені Клари Балог

Опубліковано: Квітень 29, 2023

В Ужгороді – мистецька резиденція народної хореографії імені Клари Балог

Понад пів тисячі дітей із різних куточків України приїхали в Ужгород на «Мистецьку резиденцію народної хореографії ім. Клари Балог», відкриття якої відбулося напередодні ввечері.

Організатори – ГО «Яскрава країна». Цьогоріч до проєкту долучилися 20 хореографічних колективів із Києва, Львова, Трускавця, Івано-Франківська, Рівного і Рівненської області, Хмельницького, Кропивницького, а також Вінницької та Закарпатської областей. Спікери резиденції та члени журі –  провідні діячі хореографічного мистецтва, викладачі вищих навчальних закладів мистецької освіти та артисти Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім.Павла Вірського.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв подякував організаторам і учасникам за таку ініціативу, спрямовану найперше на підтримку культурної спадщини видатної закарпатської балетмейстерки Клари Балог, а також для покращення хореографічної майстерності талановитої молоді, вручив подяки Ужгородської міської ради керівникам колективів, побажав гостям приємного перебування в обласному центрі Закарпаття, насолоди красою сакур.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор на сцені обласної філармонії подарував глядачам відомі вокально-хореографічні номери за постановками Клари Балог, яка працювала в цьому колективі, показали й архівні відеоматеріали про видатну балетмейстерку.

Мистецьку резиденцію проводять у співпраці із Закарпатським народним хором та обласним центром дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН»».

Протягом вихідних у програмі – майстер-класи і лекції від членів журі для керівників та учасників хореографічних колективів, а також гала-концерт.