В  Ужгороді нагородили кращі клуби України з художньої гімнастики

Опубліковано: Березень 25, 2023

В  Ужгороді нагородили кращі клуби України з художньої гімнастики

Парад-нагородження чемпіонату України серед спортивних клубів із художньої гімнастики відбувся напередодні в спорткомплексі «Юність». Протягом кількох днів Ужгород приймав на змаганнях представниць 53 клубів з усіх регіонів України.

Організатори – Міністерство молоді та спорту України, Федерація художньої гімнастики України, за підтримки Закарпатської федерації художньої гімнастики (керівниця – Валентина Плавайко). Суддівський корпус очолювала суддя міжнародної категорії Тетяна Фігель (Луцьк). Серед поважних гостей, зокрема, – і тренерка національної збірної України з художньої гімнастики Ірина Блохіна.

Відповідно до спортивних рейтингів та за результатами чемпіонату обрали три кращі клуби України: 3-є місце посів СК «Багіра» (м.Львів), 2-е місце – СК «Grace» (м.Дніпро), «золото» виборола команда №1 Школи Дерюгіних (м.Київ).

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв подякував гімнасткам і суддям змагань, поділився враженнями від кількагодинного перегляду яскравих шоу, які своїми виступами забезпечили учасниці, подякував за високий рівень майстерності, побажав успіхів у цьому видовищному виді спорту.

Міський голова Богдан Андріїв і начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук вручили нагороди кращим гімнасткам чемпіонату, а також подарунки суддям турніру .

Нагадаємо, також сьогодні, 25 березня, тут стартує чемпіонат України з художньої гімнастики серед дорослих та юніорів (групові вправи). У змаганнях братимуть участь понад 60 команд з усієї України. Змагання проводяться Міністерством молоді та спорту України згідно з єдиним календарним планом, зокрема, з метою відбору спортсменів для чемпіонату Європи.