В Ужгороді нагородили найуспішніших випускників шкіл 2023 року

Опубліковано: Липень 02, 2023

В Ужгороді нагородили найуспішніших випускників шкіл 2023 року

Урочиста церемонія нагородження випускників закладів загальної середньої освіти Ужгорода – тих, які отримали 200 балів за НМТ, і медалістів – відбулася напередодні ввечері у дворику Ужгородського замку. Захід розпочався з подяки українським захисникам та хвилини мовчання за тими, хто віддав своє життя у війні з російським агресором.

965 випускників міських закладів освіти отримали цьогоріч атестати про загальну середню освіту. Із них 145 нагороджено медалями: 111 –  золотими, 34 – срібними.

Високі успіхи ужгородських випускників і в складанні національного мультипредметного тесту: 22-є отримали 200 балів, 4-ро із них – із двох предметів.

Це діти, які досягли високих результатів попри виклики воєнного часу – повітряні тривоги, вимкнення електроенергії, дистанційне навчання.

Найуспішніших випускників 2023 року, їхніх батьків і вчителів вітали міський голова Богдан Андріїв, начальниця управління освіти Наталія Баранюк. Завітали на свято і депутат міської ради Арсен Мелкумян, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту міської ради Алла Чернобук.

У своїй вітальній промові Богдан Андріїв побажав випускникам щасливого майбутнього у визволеній від ворога Україні. Також відзначив, що громада пишається успіхами молоді: високі результати НМТ, золоті та срібні медалі – це цілком заслужені нагороди за те, що багато навчалися, працювали над своїм розвитком, упевнено йшли до мети.

Слова вдячності на адресу учнів, вчителів за досягнуті результати звучали від начальниці управління освіти міської ради Наталії Баранюк. Вона зазначила, що попри хвилювання, які молодь відчуває в цей життєвий період, незалежно від того, яку професію оберуть, ці випускники вже є гордістю нашого міста.

Щоб памʼять про кращих учнів залишилася для всього Ужгорода, продовжили традицію, започатковану у 2014 році: написали ще один розділ до «Золотого літопису», книги шани за особливі успіхи у навчанні – вписали імена найкращих учнів закладів освіти міста за 2022/2023 навчальний рік. Своїми підписами це засвідчили міський голова Богдан Андріїв та начальниця управління освіти Наталія Баранюк.

Дуже щемливим моментом свята стало відеопривітання випускникам від наших захисників-ужгородців із передової, серед яких і освітяни. Зокрема депутата обласної ради, професора Федора Шандора, депутата міської ради Олександра Волосянського, вчителя історії та правознавства школи №12 Сергія Семенюка, вчителя фізкультури школи №15 Василя Габруся.

Завершилися урочистості музичним вітанням від українського співака та автора пісень Діми Прокопова, а також учасника популярного телешоу «Голос країни» Микити Ломакіна.