В Ужгороді – нові мурали, результат спільної роботи митців, ентузіастів, бізнесу і влади

Опубліковано: Червень 07, 2022

В Ужгороді – нові мурали, результат спільної роботи митців, ентузіастів, бізнесу і влади
Ще один патріотичний мурал в Ужгороді – яскравий стінопис створили на фасаді багатоповерхівки мікрорайону «Білочка» замість малюнку ще радянських часів – обличчя «вождя світового пролетаріату» леніна.
Зараз тут – синичка з гілкою калини на тлі синьо-жовтих кольорів. Спільну роботу над муралом творча група завершила напередодні, сьогодні його офіційно відкрили. Нещодавно ще один мурал – дівчину і символи майбутнього розквіту України – зобразили на будівлі на вулиці Льва Толстого.
Працювали над фасадними малюнками художниці Марія Ващенко з Харкова, Олександра Платунова, яка кілька років тому приїхала з Черкащини навчатися в Закарпатську академію мистецтв і залишилася тут жити, ужгородські художники Іван Мунчак та Ксенія Дубовик.
Ініціатори – працівник патрульної поліції Ерік Завадський та депутат Ужгородської міської ради 7 скликання Сергій Фрінт, заступник міського голови Василь Гомонай, долучилися підприємці – депутат міськради Віталій Коціпак, Степан Дадус та Юрій Бережник, гіпермаркет «Епіцентр», будівельна компанія «Gazda» та ще багато небайдужих містян.
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв подякував усім за спільну роботу, додав, що такі символи ще більше додають наснаги, віри у перемогу та розквіт України.