В Ужгороді посилять контроль за дотриманням вимог карантину

Опубліковано: Лютий 09, 2021

В Ужгороді посилять контроль за дотриманням вимог карантину
Посилити контроль за дотриманням в Ужгороді карантинних вимог – одне з рішень, яке прийняли сьогодні на засіданні міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Ужгородській міськраді.
Керівник робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Ужгороді, заступник міського голови Юрій Рахівський поінформував про результати засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС 8 лютого, де наголошувалося про погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус в області та необхідність цьому протидіяти.
В Ужгороді тенденція також негативна – більшає хворих та летальних випадків. Основна причина, як зазначали фахівці, – нехтування карантинними обмеженнями.
Хоча ситуація не така критична, як це, приміром, було наприкінці осені минулого року, але щоб не допустити різкого збільшення госпіталізованих хворих, перенавантаження медичних закладів, які лікують хворих на коронавірус, члени штабу підтримали рішення про посилення контролю за дотриманням в Ужгороді карантинних вимог.
Особливу увагу звертатимуть на дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, заходів дезінфекції у закладах харчування, ринках та громадському транспорті. Проводитимуть посилені рейдові перевірки ресторанів, інших закладів харчування та відпочинку щодо прийому у закритих приміщеннях відвідувачів, враховуючи також, що постановою Кабміну їм обмежено роботу до 23 години. Посилять і контроль за дотриманням ужгородцями самоізоляції.
Додаткову роз’яснювальну роботу проведуть серед суб’єктів господарювання, керівників установ та організацій міста.