В Ужгороді працюватиме кар'єрний хаб "ВОНА"

Опубліковано: Липень 15, 2022

В Ужгороді працюватиме кар'єрний хаб

Кар’єрний хаб «ВОНА» відкрили в Ужгороді на площі Поштовій, 4/Б.

Проєкт реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) спільно з ГО «Неємія» і має на меті розвиток професійного потенціалу та фінансової спроможності жінок, котрі постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства або знаходяться в групі ризику.

Особливу увагу приділятимуть внутрішньо переміщеним жінкам, аби полегшити їм інтеграцію в нову громаду, допомогти  знайти точки опори для відбудови життя, економічної самостійності.
На офіційному відкритті міський голова Ужгорода Богдан Андріїв подякував організаторам і партнерам проєкту за вагому роботу для покращення життя наших громадян, запевнив у підтримці ініціатив з боку місцевої влади, побажав ефективної реалізації.

Заступник міського голови Вадим Борець зазначив, що в Ужгороді вже успішно діє кризова кімната для постраждалих від домашнього чи гендерно зумовленого насильства, яку відкрили теж у співпраці з UNFPA в Україні та ГО «Неємія».

У відкритті хабу «ВОНА» також узяли участь представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) Хайме Надал, директорка громадської організації «Неємія» Тетяна Мачабелі, заступниця директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Наталія Омелянюк, координаторка хабу Оксана Майор, менеджерка з комунікацій проєкту Леся Бондаренко, директорка департаменту соціальної політики Ужгородської міськради Алла Келемец, директор Ужгородського міського центру соціальних служб Іван Фленько та інші.


Як зазначили на урочистостях, назва хабу символічна, бо складається з перших літер означень, яких, за словами організаторів, тут бажають кожній жінці – вільна, окрилена, незалежна, амбітна. Щоб жінки мали змогу стати саме такими, кар’єрна радниця консультуватиме щодо працевлаштування, навчатимуть азів започаткування власного бізнесу, надаватимуть психологічну допомогу, можна буде пройти професійні курси тощо.

Кар’єрний хаб тісно співпрацюватиме з соціальними службами, центрами зайнятості, бізнесом, забезпечуватиме клієнткам комплексну підтримку.

Проєкт кар’єрного хабу для жінок створений ще у 2020 році та працював лише онлайн на платформі сайту https://careerhub.rozirvykolo.org. За цей період було надано близько 3000 індивідуальних консультацій.  Через  повномасштабне вторгнення росії в Україну, значно побільшало жінок, які ризикують зазнати насильства, стали ВПО, не мають можливостей пройти навчання,  тому проєкт вийшов на новий етап – створення локальних офлайн хабів у 4 містах України (Львів, Дніпро, Київ та Ужгород).

Після офіційного відкриття сьогодні на панельних дискусіях ішлося про власний досвід першого працевлаштування, можливості і шляхи змінити сферу роботи.  

Більше про проєкт – на сайті: http://surl.li/cldwp