В Ужгороді провели засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано: Січень 10, 2024

В Ужгороді провели засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб
Засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб у місті Ужгороді, перше у 2024 році, провели напередодні у міськраді.
Крім того, що затвердили план діяльності на поточний рік, члени ради розглянули й інші питання.

Зокрема, проаналізували результати публічних консультацій «Визначення найефективнішого каналу комунікації між ВПО, місцевими жителями та представниками ОМС», які минулого року провела ГО «Активна Громада Закарпаття» спільно з міськрадою. Зазначалося, що проводили їх для подолання проблеми комунікації між місцевими мешканцями, жителями громади зі статусом внутрішньо переміщених осіб та представниками місцевої влади, а також поліпшення комунікації і координації між ВПО у громаді. І онлайн-, і офлайн-консультації показали, що найефективнішим каналом комунікації наразі є сторінка Ужгородської міськради у Facebook.

Присутні на засіданні обговорили також діяльність у цьому році, плани і наміри міжнародної благодійної організації БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна в Закарпатській області та ГО «Європейська школа», детально зупинилися на перспективах співпраці ПРООН з Координаційною радою. Познайомилися й із представниками релокованого ГО «Об'єднання ромських жінок «Голос Ромні».

У роботі Координаційної ради взяли також участь міський голова Богдан Андріїв, заступник міського голови Михайло Маргіта, секретар міської ради Ігор Чорній. Богдан Євстафійович подякував представникам благодійних фондів і громадських організацій за роботу, за допомогу, яку продовжують надавати співвітчизникам, що постраждали від війни: «Кожна з ваших організацій потрібна, адже ви допомагаєте українцям, які вимушені були приїхати до нас. І я дякую за це, адже лише спільними зусиллями можемо робити більше для тих, хто цього потребує. На жаль, війна ще триває, тому вашої допомоги й надалі потребуватимуть. Ми, своєю чергою, робитимемо все, щоб сприяти вашій роботі в Ужгородській громаді».