В Ужгороді проводять рейд «Урок»

Опубліковано: Вересень 09, 2019

На території міста розпочався перший етап Всеукраїнського рейду «Урок», метою якого є виявлення дітей, які без поважних причин не готові до нового навчального року і можуть не прийти до школи, вжиття заходів щодо усунення причин і умов, внаслідок яких діти не охоплені навчанням, притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання своїх батьківських обов’язків.

Працівники служби у справах дітей спільно з фахівцями центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та працівником ювенальної превенції Ужгородського ВП ГУНП відвідують родини, де є діти шкільного віку, які перебувають на обліку як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Також виявляють дітей, які не розпочали навчання. З батьками проводяться профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства, їх обов’язків у здобутті дітьми повної загальної середньої освіти. Також перевіряється готовність дітей до школи (наявність шкільного одягу, канцелярського приладдя, спортивних форм, шкільних ранців тощо).

Нагадуємо батькам дітей шкільного віку, що за ухилення від забезпечення необхідних умов навчання та виховання передбачена відповідальність згідно зі статтею 184 КУпАП.

Крім того, відповідно до статті 47 Закону України «Про загальну середню освіту», злісне ухилення батьків від виконання обов'язків щодо здобуття їх неповнолітніми дітьми повної загальної середньої освіти може бути підставою для позбавлення їх батьківських прав.

Служба у справах дітей Ужгородської міської ради