В Ужгороді сформують нові автобусні маршрути великої протяжності – це та інші рішення прийняли на засіданні виконкому міськради

Опубліковано: Вересень 09, 2020

В Ужгороді сформують нові автобусні маршрути великої протяжності – це та інші рішення прийняли на засіданні виконкому міськради

Сьогодні, 9 вересня, на черговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради внесли зміни до переліку адміністративних послуг, що надаються департаментом праці та соціального захисту населення через відділ прийому та видачі документів «Єдине вікно».

А саме: адміністративну послугу 01/72 Отримання одноразової натуральної допомоги «Пакунок Малюка» виклали у новій редакції:

01/72 Надання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

Розглянувши звернення КНП "Ужгородська міська поліклініка" Ужгородської міської ради, члени виконкому також підтримали рішення про встановлення тарифів на платні медичні послуги, безоплатне надання яких не передбачене державною програмою медичних гарантій – ідеться про ІФА-тестування.

Погодили на засіданні виконкому й Програму фінансування видатків на житлово-комунальні послуги Почесним громадянам Ужгорода на 2021 рік. Документ також мають ще розглянути на сесії міської ради.

На сьогодні у місті проживає 21 особа, удостоєна звання «Почесний громадянин м. Ужгород».

Програма спрямована на покращення умов проживання тих, хто має особливо вагомі заслуги перед містом у галузі господарської, наукової, культурно-освітньої, медичної діяльності, користується повагою та авторитетом серед мешканців Ужгорода та сприяли піднесенню його міжнародного статусу.

Крім того, на засіданні погодили Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування в Ужгороді на 2021 рік. У подальшому Програму ще внесуть на розгляд сесії міської ради.

Метою Програми є відшкодування компенсаційних виплат перевізникам, що здійснюють пільгові перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування. Загалом право на безкоштовний проїзд у міському транспорті мають майже два десятки пільгових категорій громадян.

Члени виконкому підтримали й рішення припинити дію договору № 43 від 24 грудня 2019 року про перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування № 158 «пл. Корятовича– міський цвинтар «Барвінок», укладеного з ФОП Симковичем Михайлом Юрійовичем – відповідно до поданої перевізником заяви.

Рішенням також передбачено не пізніше, ніж за 30 календарних днів оголосити конкурс із перевезення пасажирів на цьому маршруті, а також на маршрутах № 4 «пл. Корятовича– КПП «Ужгород» (через вул. Верховинську, Лозову, Сріблясту), № 156 «вул. Чорновола– міський цвинтар «Барвінок».

У додатку до рішення визначено, що на цих маршрутах повинні працювати автобуси місткістю понад 30 пасажирів.

Підтримали на засіданні виконкому міськради і зміни та доповнення до умов конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в Ужгороді.

За дорученням міського голови Богдана Андріїва, попереднє рішення (від 11.07.2019 № 234 «Про умови та проведення конкурсу з перевезення пасажирів») доповнили вимогою про те, що автобуси, які пропонуються для виконання перевезень, повинні мати не менше 30 місць. Також для участі в конкурсі необхідно буде копії сертифікатів відповідності та екологічності автобусів подавати із додатками, у яких зазначені основні параметри цього показника.

Результатом реалізації цього рішення стане повне зникнення з вулиць міста морально та технічно застарілих маломістких «маршруток» типу «БАЗик», «Рута», «ТУР».

В Ужгороді сформують нові автобусні маршрути великої протяжності, а деякі нинішні маршрути виключать – на засіданні виконкому підтримали зміни та доповнення до умов конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, а також зміни до маршрутної мережі.

Зокрема, після завершення терміну дії договорів буде виключено:

№ 1 «пл. Ш. Петефі – м-н Дравці – с. Баранинці»;

№ 3 «вул. Чорновола – пл. Ш. Петефі»;

№ 5 «пл. Корятовича – Залізничний вокзал»;

№ 6 «пл. Корятовича – УжНУ»;

№ 11 «пл. Корятовича – гіпермаркет«Нова лінія» – вул. Володимирська (через вул. Загорську);

№ 12 "Корятовича «пл. Корятовича – с. Розівка»;

№ 12 Ш. Петефі «пл. Ш.Петефі – с. Розівка»;

№ 15 «вул. П. Мирного – с. Оноківці – вул. Довга»;

№ 21 «вул. Чорновола – Речовий ринок»;

№ 22 «вул. Чорновола – пл. Корятовича» (через вул. Карушанську);

№ 27 «Ужгородський коледж культури і мистецтв – УжНУ»;

№ 38 «вул. Чорновола – УжНУ» (через пл. Шандора Петефі, пл. Корятовича).

Натомість буде сформовано в Ужгороді міські маршрути великої протяжності, зокрема:

№ 11 «вул. Володимирська – Залізничний вокзал «(через вул. Загорську, пл. Корятовича);

№ 22 «вул. В’ячеслава Чорновола – вул. Івана Котляревського» (через вул. Капушанську, пл. Корятовича);

№ 38 «вул. В’ячеслава Чорновола – УжНУ» (через вул. Олександра Можайського, пл. Шандора Петефі, вул. Івана Франка).

Назви маршрутів у новій редакції:

№ 2 «пл. Шандора Петефі – мкр-н «Горяни» – в/м 555»;

№ 7 «вул. Михайла Грушевського – вул. Івана Котляревського»;

№ 8 «вул. В’ячеслава Чорновола – УжНУ»;

№ 9 «вул. Івана Котляревського – Речовий ринок (через залізничний вокзал)»;

№ 10 «Епіцентр»– мкр-н «Горяни» (через речовий ринок);

№ 14 «пл. Корятовича– вул. В’ячеслава Чорновола»;

№ 17 «вул. Івана Котляревського – УжНУ».

Крім того, враховуючи звернення голови Ужгородської районної державної адміністрації від 4 вересня 2020 року № 02-25/1082 щодо продовження співпраці з організації перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах до населених пунктів (сіл): Минай, Розівка, Оноківці, Баранинці, Барвінок, члени виконкому міськради ухвалили рішення про підписання додаткової угоди щодо продовження строку дії договору про співпрацю у сфері автомобільних пасажирських перевезень від 14 вересня 2005 року, укладеного між виконавчим комітетом Ужгородської міської ради та Ужгородською районною державною адміністрацією, до 27 січня 2021 року.

Також на засіданні виконавчого комітету погодили Програму приватизації об’єктів комунальної власності на 2021-2023 роки з подальшим внесенням на розгляд сесії Ужгородської міської ради.

Метою Програми є забезпечення належного виконання покладених на виконавчі органи ради функцій у частині підготовки до приватизації об’єктів комунальної власності, шляхом продажу на аукціоні та викупу об’єкта орендарем, створення ефективного та прозорого використання бюджетних коштів.

Департаментом міського господарства здійснюються заходи щодо збільшення обсягів інвестицій, які залучаються в ході приватизації; забезпечення грошових надходжень до бюджету міста від приватизації; здійснення ринкових перетворень.

Члени виконкому взяли до відома звіти про виконання цільових міських програм за І півріччя 2020 року у сфері охорони здоров'я:

Програми  «Розвиток нефрологічної та гемодіалізної служби на 2018-2022 роки»;

Програми медичного забезпечення ветеранів, інвалідів Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій на 2018-2022 роки;

соціальної Програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2018-2022 роки;

Програми “Цукровий та нецукровий діабет на 2018-2022 роки»;

Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2018– 2022 роки;

Програми забезпечення мешканців м. Ужгород, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами на 2016-2020 роки;

Програми “Репродуктивне здоров'я населення м. Ужгород на період до 2020 року»;

Програми протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними хворобами у м. Ужгород на 2018-2022 роки;

Програми забезпечення мешканців м. Ужгород імплантами для надання медичної допомоги хворим із ураженням органів опори та руху на 2018-2022 роки;

Програми безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування пільгової категорії населення м. Ужгород на 2019– 2022 роки; Програми “Розвиток паліативної та хоспісної допомоги у м. Ужгород на 2019-2023 роки»; Програми забезпечення роботи медичних комісій при Ужгородському об'єднаному міському військовому комісаріаті на 2020-2023 роки;

Програми фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвиток у місті Ужгород на 2020-2023 роки та інших.

Склад комісії з перевірки відповідності паспорта автобусного маршруту умовам перевезень та розгляду порушень під час регулярних спеціальних перевезень також затвердили на засіданні виконкому міськради Ужгорода. Керівник комісії – заступник міського голови Ігор Фартушок, до складу увійшли також представники підрозділів міськради, управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області, відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції, перевізників.

Також на засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради йшлося про ряд рішень, що стосуються дітей, зокрема про надання статусу дитини-сироти; продовження перебування дітей в інтернатному закладі; затвердження висновку служби у справах дітей про підтвердження місця проживання дитини; встановлення піклування та призначення піклувальника над дітьми; надання дозволів (відмову) на вчинення правочинів про відчуження та набуття майна, право власності на яке або право користування яким мають діти.