В Ужгороді ще на тиждень продовжили дистанційне навчання

Опубліковано: Лютий 04, 2022

В Ужгороді ще на тиждень продовжили дистанційне навчання
Навчання за дистанційною формою для ужгородських школярів продовжили ще на тиждень – до 11 лютого. Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міській раді під головуванням міського голови Богдана Андріїва.
Порівняно з минулим тижнем показник захворюваності із гострих респіраторних захворювань зріс у 1,2 рази, він перевищує рівень епідемічного порогу у 5 разів, повідомив начальник управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення міськради Ярослав Глагола. Суттєво, зокрема, зріс показник захворюваності дітей. Лабораторно підтверджено циркуляцію серед ужгородців і вірусів грипу типу А.
Разом із тим, начальниця управління освіти Ужгородської міськради Наталія Мухомедьянова відмітила позитивну тенденцію щодо відвідуваності в дошкільних навчальних закладів: якщо минулого тижня в дитсадках міста були відсутні 936 дітей, то станом на сьогодні – 784 дитини, зазначила також, що продовжують і моніторинг, скільки школярів навчаються дистанційно.
Керівник Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні Ігор Рошко наголосив, що карантинні заходи однозначно дали ефект, але зменшення потоку поступлення у лікарню хворих спостерігають тільки останні 2-3 дні, до того, зазначив, медичний заклад був переповнений. Ігор Гаврилович також висловився за доцільність продовження карантину мінімум на тиждень, аби ланцюг заражень вдалося розірвати.
Як повідомив міський голова Богдан Андріїв, протиепідемічна комісія знову збереться наступного тижня, щоб визначити, як далі відбуватиметься навчальний процес у школах Ужгорода.