В Ужгороді сьогодні, 3 березня, – Перший міжнародний конгрес Координаційної платформи «ВзаємоДія»

Опубліковано: Березень 03, 2023

В Ужгороді сьогодні, 3 березня, – Перший міжнародний конгрес Координаційної платформи «ВзаємоДія»
До участі у заході, який відбувається у ректораті УжНУ, долучилися й в.о. міського голови, заступник міського голови Ужгорода Вадим Борець та секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян.
Серед учасників – поважні гості із Австрії, Словаччини, Угорщини, Румунії, Польщі, Чехії, Німеччини, народні депутати України, представники Кабінету Міністрів України, Закарпатської ОВА.
«Лише у єднанні та координації ми зможемо перемогти ворога. Рік спротиву України повномасштабній збройній агресії росії показав, що коли ми об’єднані, згуртовані – все можливо. Саме взаємодія є важливою складовою боротьби наших військових, народу та влади, які пліч-о-пліч, єдиним фронтом дають відсіч окупанту і цим об’єднують увесь світ навколо України», – зазначив у вступному слові один із організаторів І Міжнародного конгресу, народний депутат України Михайло Лаба. Він подякував усім, хто зміг прийти на захід, а також учасникам та гостям, які долучилися онлайн.
Серед учасників конгресу, організатором якого виступила ГО «Глобальна міжнародна платформа відновлення України «Взаємодія», – представники близько 100 громадських організацій, благодійних фондів, волонтерських рухів, органів державної влади, дипломатичних інституцій та інших державних та недержавних представництв у сфері гуманітарних місій, розбудови громадянського суспільства, розвитку інтеграційних процесів – які наближають Україну до членства в Європейському Союзі та в спроможностях врятувати світові демократичні цінності, безпекові можливості проти геноциду й поневолення народів світу.
Конгрес проходить у форматі дискусійних панелей, основними темами яких є взаємодія без кордонів, інструменти співпраці, координація та можливості, інформаційний та інтелектуальний спротив і наступ, інвестиції у майбутнє задля перемоги, миру і відновлення. Учасники обговорюватимуть підсумки минулого року, напрацьовуватимуть подальші плани, йтиметься також про налагодження всебічної співпраці та покращення комунікації.