В Ужгороді сьогодні – перший день ідеятону «Створи свій Ужгород. Інтегрований, інклюзивний, безпечний»

Опубліковано: Лютий 28, 2024

В Ужгороді сьогодні – перший день ідеятону «Створи свій Ужгород. Інтегрований, інклюзивний, безпечний»
Цей триденний захід, як ми анонсували, є підсумком конкурсу ідей одного з трьох напрямів: громадська безпека, безбар’єрність та інклюзія, інтеграція та адаптація внутрішньо переміщених осіб у приймаючих громадах.
Участь у заході беруть представники громадських організацій, благодійних фондів, волонтерських спільнот, патрульної поліції Закарпаття, працівники структурних підрозділів Ужгородської міської ради.
Із вітальними словами до них звернулися міський голова Богдан Андріїв, заступник начальника Закарпатської ОВА Петро Добромільський, ректор УжНУ, Володимир Смоланка, , керівниця напряму «Громадська безпека та соціальна згуртованість» ПРООН Федеріка Діспенза, представник УВКБ ООН в Закарпатській та Івано-Франківській областях Віра Шелест, керівниця західного регіону Карітас Чеська Республіка в Україні Наталія Мацькова.
На конкурс подались 50 проєктів ідей, у другий тур пройдуть 28 проєктів, у третій – 12. Переможці конкурсу ідей отримають гранти на втілення своїх ініціатив – 180 000 або 380 000 гривень. Проєкти-переможці мають бути реалізовані до вересня 2024 року.
Ідеятон «Створи свій Ужгород. Інтегрований, інклюзивний, безпечний» організовано Ужгородською міською радою за ініціативи Координаційної ради з питань ВПО у місті Ужгород разом із БФ Центр громадських ініціатив, Ужгородський національний університет та СОС Дитячі Містечка Україна за сприяння UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні та UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні».