В Ужгороді сьогодні попрощалися із загиблим Героєм – 30-річним Антонієм Рабелом

Опубліковано: Травень 02, 2023

В Ужгороді сьогодні попрощалися із загиблим Героєм – 30-річним Антонієм Рабелом

В Ужгороді сьогодні, 2 травня, провели в останню земну дорогу ще одного захисника – 30-річного солдата Антонія Рабела. Прощання та чин похорону із загиблим Героєм відбулися на площі Народній.

Антоній Олександрович Рабел народився 27 жовтня 1992 року в Ужгороді. Навчався в ужгородській школі №3, після закінчення якої вступив до вищого комерційного училища №6, отримав спеціальність різьбяра по дереву та бересту. Із дитинства любив музику і захоплювався грою на барабанах. Був барабанщиком у багатьох місцевих рок-гуртах.

Із жовтня 2022 року у лавах Збройних Сил України захищав Україну від російських загарбників, служив старшим навідником гранатометного відділення взводу вогневої підтримки третього аеромобільного батальйону військової частини А 4350.

Загинув 23 квітня 2023 року у запеклих боях проти окупантів біля Бахмута на Донеччині.

Антоній був доброю, веселою, компанійською людиною і залишиться таким назавжди у серцях і пам’яті всіх, хто його знав.

Віддати шану воїну сьогодні прийшли рідні, близькі, друзі та однокласники, міський голова Богдан Андріїв, заступник начальника Ужгородської РВА Радіон Кіштулинець, колеги, військові, мешканці громади.

Священники відслужили заупокійну Літургію, від головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного зачитали пам’ятний лист на знак глибокої вдячності за жертовне служіння у лавах ЗСУ.

Скорботна хода пройшла центральними вулицями міста. Поховали Антонія Рабела із усіма військовими почестями на Пагорбі Слави.

У загиблого Героя залишилися мати, донечка, двоє братів та сестра, дідусь.  

Вічна пам’ять і слава...