В Ужгороді сьогодні та завтра – XXІX Всеукраїнський з’їзд серцево-судинних хірургів з міжнародною участю

Опубліковано: Травень 30, 2024

XXІX Всеукраїнський з’їзд серцево-судинних хірургів з міжнародною участю зібрав сьогодні в Ужгороді понад 300 провідних кардіологів та кардіохірургів, електрофізіологів, інтервенціоністів та анестезіологів України, ще близько пів тисячі фахівців беруть участь в режимі онлайн. Це – щорічний науково-практичний захід, який об’єднує професійну спільноту кардіохірургів України та закордонних колег.
Ішемічна хвороба серця, вроджені та набуті вади серця, порушення ритму серця, акушерська кардіологія та кардіохірургія, серцева недостатність, сучасні мініінвазивні кардіохірургічні втручання та серцево-судинні технології – це лише частина тем, які опрацьовуватимуть протягом двох днів.
Серед доповідей – теми «Кардіологія в Україні в умовах війни», «Хірургія критичних станів», «Інтервенційна кардіологія».
Із вступним словом до присутніх звернувся директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова НАМН України Василь Лазоришинець, привітали учасників форуму і ректор УжНУ Володимир Смоланка, начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита, голова Закарпатської облради Роман Сарай, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.
Окрему увагу на з’їзді, який проходить ректораті УжНУ, приділять реформуванню галузі, роботі закладів з НСЗУ та проблемним питанням функціонування та розвитку кардіохірургічних центрів. Також відбудуться 2 сателітні заходи – Національний симпозіум із профілактики раптової серцевої смерті та ІІ Всеукраїнська конференція з експертної електрофізіології.