В Ужгороді стартували дитячі футбольні ігри, які проводить комітет Міжнародних дитячих ігор під егідою МОК

Опубліковано: Травень 30, 2023

В Ужгороді стартували дитячі футбольні ігри, які проводить комітет Міжнародних дитячих ігор під егідою МОК

Урочисте відкриття відбулося сьогодні на стадіоні «Автомобіліст».

Із 1968 року під егідою Міжнародного олімпійського комітету проводяться Міжнародні дитячі ігри (International Children’s Games) , щороку це інша країна. Участь в іграх беруть діти 12-15 років – збірні команди міст із різних країн світу. У 1990 році XIX Міжнародні дитячі ігри відбувалися в Ужгороді, наше місто є постійним учасником та членом Генеральної Асамблеї МДІ з правом голосу.

Від початку повномасштабної агресії росії проти України Комітет МДІ надає посильну допомогу українським дітям. Цьогоріч до Міжнародного дня захисту дітей вирішили організувати та профінансувати проведення в Ужгороді футбольних дитячих ігор «ICG for Ukraine» для команд юнаків 2008-2009 років народження із шести регіонів України: Києва, Одеси, Запоріжжя, Дніпра, Львова та Ужгорода.  Комітет МДІ також забезпечив команди комплектами ігрової форми, яку спеціально виготовили в Греції, футбольними м’ячами, бейсболками та рюкзаками.

В офіційному відкритті ігор узяли участь голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, президент Міжнародних дитячих ігор Ігор Тополє, секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту міськради Алла Чернобук, віцепрезидент Федерації легкої атлетики Закарпаття Анатолій Коломоєць, члени Комітету Міжнародних дитячих ігор із Ізраїлю, Греції, Німеччини, Словенії.

Після відкриття команди розпочали змагання – на стадіоні «Автомобіліст» зійшлися у двобої команди з Ужгорода та Дніпра. Проходитимуть матчі і на стадіоні «Авангард».