В Ужгороді стартував фестиваль «Історія.UA»

Опубліковано: Березень 22, 2019

В Ужгороді стартував фестиваль «Історія.UA»

Дводенний фестиваль «Історія.UA» розпочали сьогодні в Ужгороді фотодокументальною виставкою «Наша земля проголошує: вона була є і хоче бути українською», присвяченою 80-річчю Карпатської України, в атріумі Закарпатської облдержадміністрації.
У відкритті взяли участь заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, кандидат історичних наук Олександр Пагіря та комбат «Карпатської Січі» добровольчого підрозділу у складі 93-ї механізованої бригади Збройних сил України Олег Куцин.
На виставці представили портрети та особисті речі загиблих на сході України бійців окремої зведеної штурмової роти «Карпатська Січ», а також стенди, на яких згадані історичні події, пов’язані з 80-річчям Карпатської України.
Після цього в малій залі ОДА в рамках фестивалю відкрили семінар для вчителів та бібліотекарів «Без брому і нафталіну. Як говорити з молоддю про минуле». 
Також сьогодні відбудеться круглий стіл на тему: «Історія українського державотворення на Закарпатті. Як робити минуле популярним» за участю відомих істориків Закарпаття та гостей із Києва. Крім того, нині презентують історичний журнал «Локальна історія».
Партнерами фестивалю є Закарпатська обласна державна адміністрація та Ужгородська міська рада.
Нагадаємо, протягом двох днів на ужгородці і гостей міста чекають зустрічі з цікавими людьми, численні презентації, виступи відомих виконавців. З докладною програмою фестивалю «Історія.UA» можна ознайомитися за посиланням: https://rada-uzhgorod.gov.ua/…/v-uzhhorodi-vidbudetsia-fest…. Вхід на всі заходи – вільний.