В Ужгороді цими днями із робочим візитом делегація німецького міста-побратима Дармштадта

Опубліковано: Липень 02, 2024

В Ужгороді цими днями із робочим візитом делегація німецького міста-побратима Дармштадта

Співпраця та дружні стосунки між містами-побратимами  тривають вже понад 30 років, саме це німецьке місто із початку збройної агресії росії проти України і до цього часу продовжує надавати допомогу.

Міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні із Йохеном Парчем, колишнім обербюргомайстром Дармштадта, а нині головою PDUM (ГО «Партнерство Німеччина -Україна/ Молдова»), двічі депутатом Бундестагу Даніелою Вагнер, почесним головою ГО «Партнерство Німеччина -Україна/ Молдова» Ульріхом Віссманном, заступницею голови ГО «Партнерство Німеччина -Україна/ Молдова» Надією Костіною та членами правління організації Томасом Ціммерманном й Александром Гетцом, а також головою громадських організацій «Партнерське об’єднання Ужгород-Дармштадт» і БО «БФ „Гуманітарний центр Совине гніздо“» Вікторією Синьо. У зустрічі взяли участь і заступник міського голови Вадим Борець, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради Вікторія Тарахонич та депутат Ужгородської міськради, директор стадіону «Авангард» Віктор Качур.

Богдан Андріїв подякував Йохену Парчу за допомогу та підтримку Ужгорода, коли той був очільником міста, зокрема, за надані генератори, які зараз використовують наші комунальні підприємства, у тому числі і міський водоканал, за техніку, з якою працюють комунальники. Особлива подяка – за прихисток у Дармштадті українських біженців та гуманітарну допомогу, яку мешканці цього німецького міста продовжують збирати та привозити, щоб потім переселенці могли її отримати у  «Совиному гнізді». Крім того, міста реалізували низку спільних грантових проєктів. Міський голова Ужгорода висловив сподівання, що подальша співпраця з Йохеном Парчем уже як очільником  PDUM буде такою ж плідною.

«Коли ви дякуєте нам за допомогу, насправді наша подяка значно більша – за те, що робить Україна та український народ, – сказав Йохен Парч. – Ви платите надвисоку ціну у боротьбі за свободу своєї країни і захист Європи. Ми робитимемо все, щоб допомога не тільки залишалася, а й пришвидшилася».

Після зустрічі у міській раді Богдан Андріїв та партнери з Німеччини відвідали Пагорб Слави, де вшанували пам’ять полеглих Героїв.