В Ужгороді – турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського

Опубліковано: Лютий 24, 2024

В Ужгороді –  турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського

«Світло за нами…»

Турнір з американського футболу «Кубок Богуславського», присвячений полеглому на війні гравцеві клубу «Lumberjacks»/«Ужгородські лісоруби» Данилу Богуславському – сьогодні в Ужгороді.

Триразовий чемпіон України з американського футболу у складі клубу «Ужгородські лісоруби» Данило Богуславський із перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну добровільно вступив до лав ЗСУ, не шукаючи причин чи мотивів вчинити інакше. Служив у 128-ій бригаді стрільцем-помічником гранатометника стрілецького взводу. Загинув 16 жовтня 2022-го року на полі бою, під час визволення Херсонщини.

Рішенням сесії Ужгородської міської ради Данилу Богуславському посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин Ужгорода».

У пам’ять про полеглого захисника рідні та друзі ініціювали турнір, захід провели за підтримки благодійників, а також, зокрема, й управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міськради.

У турнірі на стадіоні «Авангард» змагаються команди «Ужгородські лісоруби», «Львівські леви», «Вінницькі Вовки», «Здолбунівські орли».

Вічна пам’ять і слава Герою!