В Ужгороді – великодня виставка писанок-мальованок із дендропарку «Добропарк», що на Київщині, які вціліли після ракетних обстрілів росії

Опубліковано: Квітень 10, 2023

В Ужгороді – великодня виставка писанок-мальованок із дендропарку «Добропарк», що на Київщині, які вціліли після ракетних обстрілів росії

На площі Шандора Петефі встановлять 21 писанку-мальованку із тих, які зберігалися на території «Добропарку». Загалом із понад 500 писанок, які малювали художники з усієї України, після ракетних обстрілів вціліли біля 140. На деяких із них можна побачити сліди пошкоджень.

Відкриття виставки – у середу, 12 квітня, о 14:30. Також із 14:30 до 16:00 на площі Шандора Петефі проводитимуться майстер-класи із розпису писанок, виготовлення великодніх композицій, вітальних листівок, образотворчого мистецтва. Усі охочі зможуть долучитися та власноруч виготовити великодні прикраси і листівки, інформує управління у справах культури, молоду та спорту Ужгородської міської ради.

Крім того, 12 квітня відбудеться благодійна акція «Подаруй світле свято Великодня Герою!». Мешканці та гості нашого міста можуть долучитися до акції та принести смаколики до Великодня військовим, які знаходяться на лікуванні у медичних закладах Ужгорода.

Організований збір продуктів – пасочок, фруктів, соків, сухофруктів, сухого печива – стартує на площі із 12:00.

Спільними зусиллями наближаємо перемогу!