В Ужгороді відбулася церемонія нагородження переможців Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха»

Опубліковано: Червень 28, 2023

В Ужгороді відбулася церемонія нагородження переможців Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха»
Церемонія нагородження переможців Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха» відбулася сьогодні в обласному художньому музеї імені Й.Бокшая в Ужгороді.
Це – спільний конкурс закарпатської та харківської бібліотек для дорослих і дітей у літературному, музичному й образотворчому напрямках. Конкурс започаткували у 2011 році задля розвитку та реалізації літературних та музичних здібностей обдарованих харків’ян, збереження та пропаганди кращих культурних надбань нашого народу. Після повномасштабного вторгнення до проведення долучилися і закарпатські книгозбірні.
Серед завдань конкурсу – розширення культурних зв’язків між творчою молоддю та провідними літераторами України, закладами, установами культурологічного напряму, розповіла Ганна Абрамова, яка представляла Харківську міську книгозбірню.
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв подякував організаторам за збереження та популяризацію культурного надбання, залучення до конкурсу молодих талантів, висловив вдячність Збройним Силам України за можливість проводити такі зустрічі, а також привітав присутніх із Днем Конституції України.
Із вітальним словом виступили й культурні діячі краю, зокрема директор обласного музею імені Йосипа Бокшая Франциск Ерфан, заступник голови Закарпатської організації Національної Спілки письменників України Василь Густі. Участь у заході взяли і керівник департаменту культури Закарпаятської ОВА Єген Тищук, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Алла Чернобук.
Після офіційної частини розпочалися творчі виступи. Учасники презентували роботи, зокрема, у номінаціях: «Вірш із фронту», «Світ у дитячих руках», «Поезія», «Проза», «Мій героїчний Харків», «Літературний калейдоскоп», «Мій рідний край – пісенний край» тощо.