В Ужгороді відбулася зустріч представників українських міст у межах словацько-українського транскордонного співробітництва

Опубліковано: Березень 12, 2024

В Ужгороді відбулася зустріч представників українських міст у межах  словацько-українського транскордонного співробітництва

На чергову стратегічну зустріч українських партнерів за проєктом «Міста в розширеному європейському просторі: Спільний розвиток спроможності державних установ шляхом словацько-українського транскордонного співробітництва та покращення доброчесності у суспільних справах (ЦСЄС)» до Ужгорода приїхали представники Харківської міської ради.

«Місцеві зелені пропозиції як відправна точка для розробки планів дій для просування зелених і соціальних інновацій та підприємництва: контекст і рекомендації для міст» – таку тему для обговорення мали партнери напередодні в арт-просторі «ЛІС».

Від Ужгородської міськради участь у заході взяли участь заступник міського голови Іван Завидняк та начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич, а також представники інших департаментів та управлінь.

Обговорили, зокрема, основні засади впровадження циркулярної економіки для громад України та роботу з відкритими даними, європейські стандарти сертифікації будівель та будівельних матеріалів як один зі шляхів зниження глобальних змін клімату. Йшлося також про людиноорієнтований підхід у розробці місцевих цільових програм та про важливість соціальних профілів громади. Представники, як Ужгорода, так і Харкова мали змогу обговорити можливість застосування цих підходів у роботі та майбутніх стратегічних документах своїх громад, – розповіла проджект-менеджерка проєкту Ганна Мелеганич.

Як ми вже повідомляли, метою проєкту є покращення доброчесності та підзвітності державного управління в Словаччині та Україні, розвиток транскордонної інституційної співпраці, підвищення обізнаності працівників Ужгорода та Харкова для сприяння прозорості і якості державного управління, створення нових мереж і партнерств, спрямовані на наближення України до ЄС, підтримку довгострокової та сталої співпраці між громадськими інституціями в близьких регіонах Словаччини та України, передачу підходів та досвіду у сфері кліматичної та екологічної політики, обмін досвідом та розбудову потенціалу.