В Ужгороді відбулося засідання колегії управління освіти

Опубліковано: Серпень 31, 2021

В Ужгороді відбулося засідання колегії управління освіти
Розширене засідання колегії управління освіти Ужгородської міської ради відбулося сьогодні в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №19. Участь у ньому взяли міський голова Богдан Андріїв, його заступник, куратор освітнього напряму Василь Пинзеник, начальниця управління освіти міськради Наталія Мухомедьянова, керівники шкіл, НВК та дитсадків Ужгорода.
Розвиток системи освіти міста залишається пріоритетним напрямком роботи міської влади, наголосив міський голова Богдан Андріїв. Він привітав директорів шкіл та дошкільних закладів із початком нового навчального року, побажав здоров’я та наснаги. Також Богдан Євстафійович акцентував, що важливо продовжувати вакцинацію серед освітян та непедагогічних працівників навчальних закладів, дотримуватися протиепідемічних заходів та усіх санітарних норм під час навчального процесу.
Заступник міського голови Василь Пинзеник теж привітав педагогів та запевнив, що як куратор напряму готовий максимально сприяти вирішенню освітянських питань.
Начальниця управління освіти міськради Наталія Мухомедьянова підбила підсумки роботи закладів освіти, здобутки та досягнення, результати державної підсумкової атестації і зовнішнього незалежного оцінювання. Також окреслили завдання та плани на прийдешній навчальний рік, проаналізували готовність до нього закладів освіти міста.
Зазначалося, що викликом для освітян минулого навчального року залишалася робота в умовах карантину, адже здебільшого працювали дистанційно. Новий навчальний рік також розпочинається з певними карантинними обмеженнями, але ужгородські педагоги вже готові до роботи в нових умовах.
Ішлося на засіданні і про формат проведення свята Першого дзвоника. Як зазначалося, кожен заклад сам вирішує, як його проводити. Разом із тим, керівникам наголосили, щоб не допускали скупчення одночасно великої кількості дітей та щоб лінійки, якщо такі будуть, були нетривалими.