В Ужгороді відбулись урочистості з нагоди Дня Української Державності

Опубліковано: Липень 28, 2022

В Ужгороді відбулись урочистості з нагоди Дня Української Державності

Урочистості – покладання квітів до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину та підняття Державного Прапора України – відбулися сьогодні в Ужгороді з нагоди Дня Української Державності.

Свято відзначаємо вперше, за указом Президента, раніше цього дня вшановували утвердження понад тисячоліття тому християнства у Київській Русі – Україні.

Квіти до монументу на набережній Незалежності сьогодні поклали голова Закарпатської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Віктор Микита, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, дипломати європейських країн, військові, керівники правоохоронних органів, ужгородці.

Від пам’ятника учасники урочистостей набережною Незалежності ходою пройшли на площу Богдана  Хмельницького, до найвищого на Закарпатті флагштоку із Державним Прапором України.

Стяг, який тримали захисники України, урочисто підняли під виконання Державного Гімну України, його заспівала 11-річна Валерія Стулішенко.

У виступах керівників області, ведучих, наголошувалося, що українське державотворення має понад тисячолітні традиції, з часів прийняття християнства за князювання Володимира Великого у 988 році. Київська Русь, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна і сучасна незалежна Україна – свідчення цивілізаційного вибору нашого народу. Цей вибір та прагнення до свободи і сьогодні, віддаючи тисячі життів, нашій державі доводиться утверджувати в протистоянні російським агресорам.

На завершення у скейт-парку поруч яскравий виступ із синьо-жовтими прапорами показали ужгородські скейтери, самокатери, учасниці Закарпатського осередку роликового спорту,  серед яких були і молоді спортсмени із героїчних міст Сєвєродонецька та Лисичанська, де ще кілька тижнів тому точилися жорстокі бої з окупантами.