В Ужгороді відбулися заходи до 27-ї річниці Конституції України

Опубліковано: Червень 28, 2023

В Ужгороді відбулися заходи  до 27-ї річниці Конституції України
В Україні сьогодні відзначають 27-му річницю Конституції України, яка є гарантом державності, демократії та соборності нашої країни. Це єдине державне свято, закріплене в Основному Законі.
О 9 годині 18 хвилин 28 червня 1996 року Верховна Рада України ухвалила і ввела в дію Конституцію, після майже доби безперервної роботи. До її прийняття країна майже п’ять років жила за Конституцією радянських часів. Нині, після понад трьох десятиліть від проголошення Незалежності, Україна відстоює своє право на існування у війні проти загарбницької росії, яка прагне повернути нас у тоталітаризм, знищити нашу незалежність та ідентичність.
Із нагоди свята керівництво Ужгородської міськради – голова Богдан Андріїв, його заступники – Вадим Борець, Василь Пинзеник, Артем Погорєлов, секретар ради Ігор Чорній, керуючий справами виконкому Ігор Фартушок, радник міського голови Григорій Шевчук, начальниця управління у справах культури молоді та спорту Алла Чернобук, начальниця відділу по роботі з депутатами Олеся Шевчук, епутатка Ужгородської міськради Юліана Бокоч, працівники інших структурних підрозділів міської ради, поклали квіти на площі Богдана Хмельницького до найвищого Державного Прапора України в Закарпатській області.
Тут, на стелі, викарбувана, зокрема, і стаття 1 Конституції України «Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава».